Csípjetek meg! Álmodunk? A Fradit búcsúztatta a Haladás

A Haladás úgy verte meg saját otthonában az FTC-t, hogy azon már senki nem lepődik meg. A csapat az első félidőben lehengerlően játszott, a másodikban hősiesen küzdött. A szurkolók szembe szálltak a túlerővel, de már szorítanak, hogy ma 11 órakor a Lombardot rendelje mellénk Fortuna. Nem nagyon akarunk felébredni, pedig nem is álmodunk.

Annak ellenére, hogy a két csapat közül jelenleg a Haladást jegyzik magasabban, előzetesen több szakember is a Ferencváros továbbjutását jósolta. Mondván, a komoly álmokat dédelgető klubnak ez a sorozat az egyetlen esélye, hogy nemzetközi kupában indulhasson. Tévedtek.

A Szombathelyi Haladás az első gólját akkor szerezte, amikor szurkolóinak nagy része még egy dugóba mérgelődött, hogy lemaradnak a találkozóról. Egy szögletet követően Kenesei bólintott az egész mérkőzésen katasztrofális teljesítményt nyújtó Wiliams kapujába. A csapat azonban nem elégedett meg a vezetés megszerzésével. Egy újabb szöglet után a jó Haladásból is kiemelkedő Guzmics fejesével növelte kettőre az előnyt. A Ferencváros mindent elkövetett, hogy még szünet előtt kozmetikázzon az eredményen. Hiába. A Haladás szurkolóinak zöme egyébként csak az első félidő harmincadik percének tájékán, ferencvárosi petárda esőbe érkezett meg a stadionba.

A második félidőben aztán kellett a segítségük. A Ferencváros felpörgött, letámadással próbálkozott és igyekezett gólt szerezni. A Haladásnak is voltak azonban helyzetei, amiket a fővárosiakhoz hasonlóan elpuskáztak Andorkáék. Aztán a hazaiak a játékrész második felének elején, kihasználva egy védelmi megingásunkat szépíteni is tudtak. Fitos csapott be két védőt, majd középre tett labdáját a teljesen üresen maradó Ferenczi bólintotta Rózsa kapujába. A Fradi ezt követően beszorította a Haladást, többször a szerencse mentette meg Kuttorékat a kapott góltól.

A Szombathelyi Haladás összességében megérdemelten győzte le a Ferencvárost és jutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. A sorsolást ma tartják.

Ferencváros - Haladás 1:2
Kenesei már a 10. percben megszerezte a vezetést. Tekintse meg galériánkat!
sadness

Játékosról játékosra

Rózsa a gólról nem tehetett és jól viselte azt a pszichikai nyomást is, amit a második félidőben mögötte lévő hazai B-közép jelentett. Csontos egy-két apróbb hibától eltekintve megoldotta feladatát. Guzmicsról a sajtópáholyban azt mondta valaki, hogy ez a gyerek olvassa a játékot és magas szinten focizik. Egyetértünk. Kuttor ismét bizonyította, hogy rutinjával nagy segítségére lehet a csapatnak. Devecseri annak ellenére, hogy a válogatott felkészülése miatt mostanában alig edzett a csapattal, nem lógott ki. Molnár szokás szerint hasznosan játszott, Vörös nem brillírozott, de többször jól szerelt és tartotta meg a labdát nehéz periódusokban. Rajos talán a szokásosnál gyengébben focizott. Igaz, Ő magasra tette a mércét az utóbbi hetekben. Andorka remekül tért vissza a csapatba és bizonyította, lehet rá számítani a jobb szélső posztján is. Helyzetbe került, jó labdái voltak. Kenesei gólt fejelt, bár úgy tűnt, a végére elfáradt. Sipos rengeteget robotolt, ez fel is emésztette minden energiáját. A cserék közül Tóth hosszú kihagyás után lépett pályára, Oross szemmel láthatóan megzavarodott attól, hogy kimaradt a kezdőcsapatból.

A találkozó után mondták:

Kuttor Attila, játékos: Hajtós, kemény meccs volt. A második félidőben nagyon feljavult a Fradi, nem húztuk őket magunkra. A kontráinkban benne volt az újabb gól, sajnos benne is maradt, ám így is nyertünk 2–1-re, és ez a lényeg!

Koós János, táncdalénekes: Nagyon örülök, hogy ennyien kilátogattak a találkozóra. A Fradi védelmén mindenképpen erősíteni kell, a Haladás nagy rutinnal, okos játékkal nyerte meg a találkozót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!