Szombathelyé lesz a Rohonci úti stadion, vagy sem?

Ezt kérdezgették egymástól a mai Ligakupa mérkőzésen is a Haladás szurkolói. A helyzet az, hogy a MÁV és a város megegyezett egymással, így akár már idén alá lehetne írni a szerződést. Vannak azonban politikusok, akik halasztanák a dolgot és nem vásárolnák meg az ingatlant.

Horváth nem, Ipkovich igen

A Savaria Fórum a legutóbbi számának címlapján tette fel a kérdést, hogy venni vagy nem venni? A hetilapnak dr. Ipkovich György polgármester elmondta, végre sikerült mindenben megegyezni a MÁV-val az ingatlanvásárlással kapcsolatban. A csomagban egyébként nemcsak a Rohonci úti stadion, hanem a Kondics utcai edzőpályák és az úgynevezett Cirkusz tér is szerepel. Az ár: 600 millió forint.
A politikus azt mondta, optimista emberként abban bízik, hogy már idén aláírhatják az adásvételi szerződést. Ipkovich úgy véli, a szükséges pénzt kötvénykibocsátásból, vagy magántőke bevonásából is elő lehet teremteni.
Horváth Zsolt, a FIDESZ képviselője azonban mást mondott. Szerinte várni kell a vásárlással, és hozzátette, a pénzügyminiszter előrejelzése alapján a következő év nem a vagyonszerzésről, hanem a túlélésről szól majd.

Csermelyi nem, Prugberger igen

A témával a Nyugat.hu is foglalkozott. Megszólalt Csermelyi András és Prugberger Emil is. Csermelyi András, az MSZP politikusa azt mondta, biztosan nem szavazza meg a megvásárlást. Úgy fogalmazott, hogy

benne vagyunk ebben a Haladás NB1-es érzésben

. Ezzel a város nyakába venné a stadion fenntartási, felújítási költségeit is.
Prugberger Emil, a Pro Savaria képviselője azt nyilatkozta, megszavazza, hogy Szombathelyé legyen a stadion.

-

Olyan kötődésem, érzelmi motivációim vannak ahhoz a pályához, hogy azért fogom megszavazni, hogy ott továbbra is sport legyen. Mert ha a MÁV másnak adja el, akkor az fel fogja szántani. Nem lehet minden pályát felszántani Szombathelyen. Ide kötődik Szombathely sportja. Számomra ez abszolút nem üzleti ügy. Nehéz kérdés, de azt mondom, akkor inkább fájjon a költségvetésnek. Van a családi ezüst, amit semmiféle helyzetben nem adunk el. A Haladás pálya Szombathely sportjához úgy kötődik, mint a családi ezüst a családhoz. Ezt meg kell venni, erre rá kell költeni, Szombathelynek mindenképpen szüksége van egy stadionra. Számomra a Haladás pálya jelenti a Haladást, a szombathelyi sportot. Ha bárhol azt mondják, hogy Rohonci út, az olyan, mint a nagyerdei stadion, az Üllői út vagy a Fáy utca. Nem kell a város nevét mondani, mindenki tudja, hogy az éppúgy a Haladást jelenti, mint a Lokit, a Fradit vagy a Vasast. De nem tudjuk, mi lesz a döntés, szerintem bárkit meg lehet győzni

- mondta a politikus.

A novemberi közgyűlésen eldőlhet a Rohonci úti stadion sorsa
sadness

A szurkolók szeretnék a stadiont

Keringer Zsolt, a Szombathelyi Haladás Szurkolói Kör elnöke a Nyugat Rádiónak nyilatkozott a kérdésről. A Hazafelé című műsorban azt mondta, a szimpatizánsok nagyon szeretnék, ha a városé lenne a pálya.

-

Egy biztos, mi azt akarjuk, hogy a városé legyen a pálya, mert így van esély arra, hogy felújítsák a csapatunk otthonát. Kicsik vagyunk mi ahhoz, hogy egy ilyen ügybe beleszóljunk. Nem látjuk pontosan a gazdasági hátterét. Biztos vagyok benne, hogy a közgyűlés talál olyan megoldást, aminek az lesz a vége, hogy Szombathelyé lesz a Rohonci úti stadion

- vélekedett Keringer.

A kérdésről várhatóan a novemberi közgyűlés dönt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

„Gyenge láncszemek” a szombathelyi közgyűlésben – Csermelyi András és Prugberger Emil

Rendre előfordul, hogy saját frakciójuk ellen szavaznak. Néha egymással sem értenek egyet, az interjú közben a Haladás-pálya sorsáról vitatkoztak össze.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!