Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ötöt rúgott a Haladás

A tartalékos Békéscsaba nem tudta megnehezíteni a vasiak dolgát. Négy gólszerző, egy öngól, egy újabb újonc.
-----

Már-már nyilatkozatháború tört ki a Haladás–Békéscsaba-mérkőzés előtt. A szombathelyiekre akarták fogni a lilák azt, hogy egyáltalán megrendezik a találkozót. Séllei Árpád, a Haladás ügyvezetője tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta, hogy őt az elmúlt napokban nem keresték az esetleges halasztással kapcsolatban. Akár még a drámai bejelentések egyfajta pszichés hadviselés része is lehetettek a csabaiak részéről.

Persze a Halinál is vannak problémák. Tóth Milán, Szalay Szabolcs beteg, Schimmer Szabolcs, Farkas Balázs és Bosnjak Predrag sérült, de Tóth Dávid és Kiss Bence játéka is erősen kérdéses volt még szombaton.

Aztán amint megláttuk a kezdőket, sok mindenre fény derült. A Békéscsabában hat U19-es játékos volt a kezdőben, és mindössze ketten ültek a kispadon: egy cserekapus, és egy mezőnyember. A Haladás Verpecz – Mocsi, Devecseri, Debreceni – Csilus, Kiss B., Holdampf, Horváth O., Németh Mi. – Rácz, Medgyes tizeneggyel kezdett, míg a padra visszatért Rózsa Dániel, de mellette ott volt Simon Barnabás is, valamint Tóth Barna, Doktorics Áron, Németh Márió, Bosnjak Predrag, Kállai Kevin és Schuszter Ronald.

Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre(5–0) NB II (2020/2021)
Haladás–Békéscsaba. Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Azonnal támadólag lépett fel a Haladás. Az "azonnal"-t tessék szó szerint érteni, ugyanis a középkezdést Holdampf kapura tűzte, de 12,5 centit tévedett, ennyivel ment fölé a labda. A játék a békéscsabaiak térfelén zajlott, a Hali a vezetést a 20. percben szerezte meg, amikor Rácz jobb oldali középreadását Medgyes 15 méterről, félfordulatból lőtte a kapu jobb felébe, 1–0. A játék képe ezek után sem változott, a Hali gyömöszölte előre a labdát. Egy ilyen szituációt követően a 36. percben Kiss Bence 19 méterről mesterien tekert a jobb felső sarokba – a Hali így kétgólos előnnyel mehetett szünetre. A békéscsabaiak nem lövöldözték fel a labdákat, igyekeztek azokat megjátszani, de többnyire a középpályán mi szereztek meg (vagy vissza) azokat.

A második félidőben sem változott a játék képe. Az 55. percben egy szép Rácz-Németh Milán balos kombináció végén a középrelőtt labdát egy csabai védő rúgta a saját hálójába, majd szűk negyedóra múlva Rácz nagyon okosan lőtt 16 méterről a bal alsóba. A 72. percben újoncot avatott Mátyus János: Kállai Kevin mutathatta meg tudását. Öt perc múlva ő nyargalt el a jobb oldalon, nem ismert elveszett labdát, középreadása utána pedig Tóth Barnát rántották le, 11-es. A sértett magabiztos lőtt a hálóba, kialakítva az 5–0-ás végeredményt.

A becsülettel küzdő, több U19-es játékossal kiálló Békéscsaba ellen a Haladás sok-sok helyzetet alakított ki, és megérdemelten nyerte meg a találkozót ilyen arányban is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra