Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Három gólt rúgott és nyert a Hali

Tóth-Gábor Kristóf duplázott és Farkas Balázs is beköszönt. 3–0.
-----

Harmadik idei bajnokijára készült a Haladás, az ellenfél a Csákvár volt. Ősszel Fejér megyében a kék-sárgák nyertek 3–1-re, azaz a visszavágás is fűthette a mieinket, amellett, hogy a legfőbb cél az első idei gól és ezzel együtt az első idei győzelem megszerzése is volt.

Három meghatározó játékos hiányzott a mieinktől (Devecseri, Németh Milán és Szekér Ádám), így Mátyus János egy 3–4–2–1-es variációt küldött pályára. A Verpecz – Schimmer, Jagodics, Balogh – Tóth D., Holdampf, Jancsó, Bosnjak – Schuszter, Rácz – Tóth-Gábor összetételű csapat fehér-fehér-zöld kombóban futott ki a Haladás Sportkomplexum gyepére.

Óvatos játékkal kezdtünk, valamivel a Csákvárnál volt többet a labda. Kocsison látszott, hogy jó futballista, sokszor játszott össze Galambossal a mi jobb oldalunkon, de Schimmer és Tóth Dávid jól semlegesítettek, amikor kellett. Helyzetig a vendégek nem jutottak el, előttünk azonban adódott egy-két lehetőség. A 14. percben Rácz szöglete után Jagodics tűnt el gyanús körülmények között a 11-es pont környékén, de a játékvezető továbbot intett. A kipattanót Tóth D. szúrta rá, Markek védett. A 31. percben Rácz a 16-os vonalán hozta balról befelé a labdát, lövése az egyik csákvári védő fejéről vágódott szögletre. A kornerre az újonc Balogh érkezett, aki fölé bólintott.

Haladás-Csákvár mérkőzés NB2
Haladás–Csákvár. Kattintásra galéria nyílik.
Mészáros D. Zsolt

Sokszor tűnt úgy, hogy egy kis szerencse hiányzik mellőlünk. Egy-egy utolsó vagy azt megelőző passznál mindig a vendégek tudták összekaparni a játékszert. A félidő végét megnyomta a Haladás. A 41. percben Tóth-Gábor kapott passzt a bal szélről, de nem találta el jól a labdát, azt könnyedén felszedte a csákvári kapus. A 43. percben egy balról jövő keresztlabda találta meg a jobb oldalon Ráczot, aki talán kicsit elhamarkodottan lőtt, így az fölé szállt. Két perc múlva Rácz beadása az ötös hosszú sarkánál Schusztert találta meg, akinek ívelt fejese egy védőről vágódott szögletre.

Döntőnek bizonyult az első játékrész eredményének alakulásában az, hogy fél óra elteltével a vendégkapus rájátszott egy ütközésszerű esetre, és ápolást kért. Emiatt húzott rá egy percet a játékvezető.

Az előbb említett szögletet kifejelték a vendégek, de azt Schuszter szedte össze, őt azonban faultolták 23 méterre a kaputól. A letett labda mögé Rácz állt, aki a sorfal fölött eltekerte a labdát, ami a felső kapufáról a gólvonal elé pattant le. A kivágódó labdára Tóth-Gábor Kristóf érkezett és 2 lépésről a hálóba bólintott, 1–0. Középkezdésre már nem is volt idő.

Szünetben Schuszter helyett Farkas Balázs érkezett: bicegett a fiatal játékos. A Haladás ott folytatta a játékot, ahol abbahagyta az első játékrész végén. Az 50. perc Rácz löbbölt egy szabadrúgást Jagodics elé, aki éppen csak elérte azt, így felszedte a labdát Markek. Az 57. percben Holdampf játszotta meg jól egy keresztlabdával Farkast, aki egy jó csellel elment a bekk mellett, középreadását Tóth-Gábor előbb átvette háttal a kapunak, majd a rárontó kapus és védő között-mellett laposan a hálóba lőtt az ötösről, 2–0. A gólzsák kiszakadt, ugyanis a 64. percben Rácz–Holdampf–Farkas futsalos játékot láthatott az 1533 főnyi közönség, aminek végén Farkas kissé kisodródva balra, az alapvonaltól két lépésnyire jobbal a hosszú sarokba pörgetett, 3–0.

A meccs eldőlt, a Csákvárban ezen a napon nem volt több. Egy-két helyzetet azonban még láthattunk. A 71. percben Kiss Bence, a hetvenötödikben Tóth-Gábor előtt adódott lehetőség, de ezek kimaradtak. A 77. percben Verpecz is bemutatott egy védést: egy jobbról belőtt labdába Jagodics ért bele vészesen, de hárított a kapusunk. Ahogy egy perc múlva is, amikor Tamás erőteljes lövésénél kellett megmutatni rátermettségét. A 91. percben Rácz lökete zárta le a találkozót, Markek résen volt.

Hosszan ünnepelt együtt a Hali-tábor és a csapat, megvan egy fontos lépés: megszületett 2020 első Hali-gólja és Hali-győzelme.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra