2–2-re végzett a Haladás a Ferencvárossal

0–1-ről fordítottunk, aztán a végén egyenlített a Fradi.
-----

A felkészülés utolsó előtti hetében a Haladás merészet vállalt: a két magyar topcsapat ellen játszanak a szombathelyiek felkészülési mérkőzést. Először Szlovéniába utaztak a zöld-fehérek, ahol az Ausztriában edzőtáborozó Ferencváros várt a mieinkre.

A Hali Rózsa – Csilus, Mocsi, Devecseri – Tóth D., Szekér, Holdampf, Kiss B., Bonsjak – Tóth B., Medgyes tizeneggyel kezdett, a Fradi Gróf – Botka, Blazic, Lyinbor, Heister – Haratin, Vécsei – Szánthó, Katona, Tokmac – Boli összeállításban. Rózsa és Blazics döntötték el a fülledt időben, hogy ki melyik kapura támadjon, aztán a Haladás indíthatta útjára a labdát. A 8. percben a saját 16-osán belül két Fradi-játékos összefejelt, hosszas ápolás következett, cserélni is kénytelenek voltak a budapestiek. A 16. percben Kiss Bence szögletét Devecseri pörgette kapura, de ez Grófnak nem okozott gondot. Öt perc múlva egy oldalszabadrúgást – erősen lesgyanúsnak tűnő szituációban – Boli fejelt a jobb felső sarok mellé. Nem sokkal ezután a bal oldalon futott végig a bajnokcsapat akciója, az ötös hosszú felére érkezett a beadás, amit Szánthó jobbal nagy erővel a kapu jobb felébe lőtt.

Az ivószünet után Tokmac kínálta meg Rózsát 20 méterről, majd Boli félig-meddig ziccerénél mozdult ki remekül kapujából. A Haladás a középpályán igyekezett létszámfölényt kialakítani, ez többször is sikerült – inkább az utolsó előtti vagy utolsó passzokba csúszott hiba, vagy a beadásaink nem voltak megfelelőek, pedig Bosnjak és Tóth Dávid révén is voltak kísérleteink. Medgyes beadása a 33. percben már megtalálta Tóth Barnát, de Blazics pont belelépett a lövésébe. A 42. percben egyenlített a Haladás: Tóth Barna tartott meg egy labdát a kezdőkörnél, letette Kiss Bencének, aki felgyorsult a labdával, elvitte két védő között, majd a 16-os vonaláról jobbal a jobb sarokba lőtt, 1–1. A félidő zárásaként Boli kapott ziccerben egy labdát, lapos lövését azonban Rózsa elsőre kitenyerelte, majd fogta azt.

Szünetben a Fradiban Bogdán, Isael, Lovrencsics, Varga Roland, Frimpong, Skvarka és Dvali is érkeztek, nálunk kapuscsere történt, Verpecz állt be, valamint Szekér és Bosnjak helyett Jancsó és Németh Milán kaptak lehetőséget.

Skvarka fejesét fogta Verpecz kezdésként, aztán inkább a középpályán folyt a játék, Holdampf lövése a hosszú felső sarok fölé-mellé szállt. Fél óra játéklehetőséget kapott Schimmer Szabolcs és Simon András (a két Tóth jött le), később Devecseri helyett Doktorics állt be. A 75. percben megszerezte a vezetést a szombathelyi csapat: tartottuk a labdát a Fradi térfelén, majd az Jancsó elé került, aki 17 méterről ballal óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba – hasonlót, mint anno a Groupama Arénában szerzett. A hajrára Medgyes helyett Németh Márió érkezett nálunk. A 85. percben Simon szerzett labdát a Fradi 16-osánál és ballal a hosszúra tekert, de a kapufa kisegítette Bogdánt, a labda kifelé pattant. Az utolsó percben Lovrencsics beadására jól érkezett Ramadan, és közelről egyenlíttet.

A két külön sorral felálló, a felkészülést nemrégiben elkezdő Ferencváros ellen kiegyenlített meccset játszott a Haladás, és tulajodonképpen közelebb állt a győzelemhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!