Hirdetés
Hirdetés

Döntetlen a Lafnitz ellen

Priskin Tamás bemutatkozott a Haladásban.
Hirdetés

A Szanyban lejátszott pályaavató mérkőzés (9–0) és a maria enzensdorfi találkozó (Admira-Wacker, 0–1) után végre itthon is láthattuk a zöld-fehéreket. Michal Hipp a Király – Habovda, Tamás, Németh Mi., Bosnjak – Jagodics – Medgyes, Rácz, Németh M., Halmosi – Priskin tizenegyet küldte ki a Haladás Sportkomplexum kifogástalan zöld gyepére. Az első komolyabb lehetőség a mieink előtt adódott. Halmosi-Bosnjak volt a labda útja, utóbbi beadása egy védőről pattant le, amit Rácz kapura zúzott, de a felső léc megmentette a stájereket a góltól. A 14. percben Németh Márió szabadrúgására Tamás érkezett, de fejesét kiütötte az osztrák kapus. 20 perc múlva Németh Márió zavarta meg a középső védőt és a kapust: a labdát Priskin szedte össze a vendégek 16-osának bal felén, ám hiába cselezett ki két visszaérő embert, összezártak előtte, így csak az előtte álló bekkbe tudta püfölni a játékszert. A 39. percben Bosnjak 20 méterről, kissé balról, bal külsővel óriási gólt ragasztott a hosszú felső sarokba, 1–0.

Szünetben ötöt cserélt Hipp mester, és rögtön támadólag lépett fel csapatunk. Jancsó Schimmer beadását tette centikkel mellé, míg Priskin centerezésére Németh Milán érkezett, de ő sem talált kaput. A 62. percben Jancsó szerzett labdát, kidobta a bal oldalra Bosnjaknak, akinek a hosszú oldalra ívelését Mészáros vette át, és két lépés után 11 méterről ellőtte a kapus mellett a labdát, 2–0. Két perc múlva Tamás húzta el a vendégek csatárát a 16-osunkon belül: a jogosan megítélt büntetőt Schloffer lőtte a kapu bal sarkába, 2–1.

Felpörgött ebben a periódusban a mérkőzés: Rácz szögletét Bolla alig fejelte fölé. Azonban jött az egyenlítés: Zivotic kapott remek labdát és 8 méterről pörgetett a hálónkba, 2–2. A 78. percben Priskin 21 méteres szabadrúgásánál óriásit védett a vendégkapus: a bal oldali kapufára tolta a nagy erejű lövést.

Az utolsó tíz percben már nagyobb helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem, így maradt a 2–2-es döntetlen.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!