Hirdetés
Hirdetés

Kövesdi napok, I. rész

Nagy a tét mindkét együttes számára. Szombaton Hali–Mezőkövesd.
Hirdetés

A Szombathelyi Haladás számára – bármennyire nehéz is ezt elfogadni – az utolsó szalmaszálak egyike a szombati, Mezőkövesd elleni hazai bajnoki mérkőzés. Már az ügyvezető igazgató is úgy nyilatkozott, hogy abba beleszőtte a matematikai esélyt, mint kapaszkodót – azaz, hiába látható valamekkora fejlődés a tavaszi és az őszi csapat között, a hátrány tetemes, és eddig csak nőtt 2019-ben. A Kisvárda kettőből kettőt nyert, a Diósgyőr pedig 4 pontot szedett össze, méghozzá úgy, hogy győzött a bajnok otthonában is. Mi a jövő héten megyünk Székesfehérvárra, minden bizonnyal egy már gödörből kikecmergő Vidihez.

A matematikai esélyt növelendő igazolt is a héten a Haladás: a bolgár válogatott, amolyan visszavont támadóként szereplő Galin Ivanov húzta fel a zöld-fehérek mezét. Hogy hol találja meg a posztját Horváth Ferenc, az szombat este kiderül, minden esetre számunkra nincsen más üdvözítő, mint a győzelem, és az azzal járó három pont megszerzése. Eddig 20 meccsből két siker van a nevünk mellett, a hátralévő 13 találkozóból tizet hozni kellene, hogy a vonal felett végezzünk.

Aktuális ellenfelünkről nincsenek jó hírek. A legutóbbi öt meccs ugyanúgy rosszul sikerült nekik, mint nekünk, hiszen mindössze 2 pont a mérleg. Rendkívül balszerencsések a kék-sárgák: a Diósgyőr elleni megyei rangadón az utolsó utáni percben veszítettek két pontot, míg a múlt héten az MTK ellen egy remek iramú, változatos találkozón kaptak ki 3–2-re hazai pályán (de ugyanúgy nyerhettek is volna). A zuhanyhíradó szerint az eredménytelenség nagyon nem tetszik a klubvezetésnek, és állítólag Tóth László szakmai igazgató és Kuttor Attila vezetőedző széke is mozoghat, ha nem viszik el a három pontot Vasból.

A szombati találkozó szurkolói szempontból lesz igazán érdekes. A Haladás-drukkerek szíve borzalmasan fáj az eredménytelenség miatt. Utóbbi okát a tulajdonosi körben, a szakmai stábban és a csapatban is látják. Sérelmeznek sok mindent, és akár lehet a stílusukat kritizálni, de nem felejthetjük, hogy a néző fizet, és ezért azt mond, amit akar. Ráadásul ők 5-10-20-50 éve is a lelátón voltak, és akkor is ott maradnak, amikor a fenti hármas bármelyike bármikor jöhet vagy mehet.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik. A jövő héten a Haladás megy Mezőkövesdre, ugyanis a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján a borsodi kisvárosban játszanak mérkőzést.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!