A gálameccsen hozta a kötelezőt a Haladás

Hátrányból fordított és nyert a Szombathelyi Haladás a stadionavatón.
-----

Remek hangulatban fogadta a Szombathelyi Haladás a horvát bajnokság második helyezettjét. Dr. Puskás Tivadar, dr. Szabó Tünde és dr. Hende Csaba beszédét követően showműsor következett. Itt többek között a Soulwave, az Ataru Taiko és a Savaria Legio, valamint 150 futballista-palánta a Haladás VSE, az Illés Akadémia és a Király SZE kötelékéből tartottak előadást a gyepen.

Vörös Csaba a Király – Schimmer, St. Wils, Németh Mi., Bosnjak – Kiss B., Jagodics M. – Ramos, Németh Má., Halmosi – Williams tizenegyet küldte ki a Haladás Sportkomplexum első meccsére. A B-közép remek koreográfiával készült, és végigdalolták az első félidőt. A 3. percben Williams tornáztatta meg a vendégkapust, majd egy szöglet után vendégek megszerezték a vezetést: a kipattanó üresen találta Haris Hajradinovicot, aki a 16-os vonaláról kilőtte a kapu bal felét, 0–1. A 4-2-3-1-ről át is állt a csapat 5-3-2-re, de egy darabig még így is az Osijek volt veszélyesebb, Királynak két védést is be kellett mutatnia. A 17. percben megszületett az első hazai gól! Németh Márió jobb oldali szöglete után a megcsúsztatott labdát Ramos a jobb felsőbe vágta, 1–1! Kicsit aktívabbá is vált a Hali a gól után, a 20. percben Németh Márió visszagurított labdáját Williams bombázta fölé. A játékrész második fele békesebben telt, ám a szurkolók elkeseredettsége megmutatkozik egy molinóban, miszerint „stadion helyett csapatot” követelnek, és skandálták is, hogy „nem akarunk NB kettőt”!

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - NK Osijek
Haladás–NK Osijek. Kattintás után galéria nyílik.
Vágvölgyi Bálint

A térfélcsere után aktív maradt mindkét csapat a támadásban. Az 57. percben a vendégek középső védője gólhelyzetben buktatta Ramost, így Simunecet kiállította a játékvezető. A 17 méteres szabadrúgást Németh Márió lőtte centikkel a bal kapufa mellé. Gyurjánnak, majd a 60. perctől Rózsának is sokszor együtt kellett élnie a játékkal, mindkét kapus remekül avatkozott közbe többször is. A 66. percben Bosnjak szabadrúgása csapódott remekül, de egy jó fél méterrel elkerülte a labda a bal felső sarkot. Lüktető volt a játék a cserék után is, hol egyik, hol másik kapu forgott veszélyben. A drukkerek azonban megmutatták erejüket Stadion helyett... - Felirattal üzentek a szurkolók a stadionavatón 2017. November 08. 22:11 , és a szünetet követően „csenddel” tüntettek és mutatták meg, hogy elégedetlenek a csapat szereplésével. Ha nem is a maival, de az ideivel bizonyosan…

A vendégek tíz emberrel sem álltak vissza bekkelni, szép kombinációkkal hozták fel a labdákat, beadásokig, szögletekig is eljutottak. A 80. percben Kiss Tamás száguldott el a jobb szélen, és nem sok hiányzott a góljához, de a röviden védeni tudott Malenica. A szögletet Rácz adta középre, Jagodics a kapufára bólintott. Mindkét csapat hajtott a győzelemre és ez a Halinak jött össze, hiszen a 86. percben Grumics talált a vendégkapuba. A hajrában még Petró Balázs is betalált, így ő az első magyar játékos, aki gólszerzőnek mondhatja magát Haladás-mezben a Sportkomplexumban.

Futballünnep volt Szombathelyen: stadion van, és nagyon bízunk benne, hogy az NB I is megmarad. Hajrá Hali!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!