Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Nyugatnál Medgyes Zoltán lett a Hali-ősz legjobbja

Holdampf Gergő, Kiss Bence és Rácz Ferenc érték még fel a képzeletbeli dobogóra.
-----

A 6. helyen fejezte be a 2020-as évet a Szombathelyi Haladás. Ha bárki azt mondja egy évvel ezelőtt, hogy ez így lesz: 100-ból 100 Haladás-szurkoló aláírta volna az elé tett papírost… 2019 decemberében ugyanis az NB II kiesőzónájában szerénykedett a zöld-fehér csapat, ám jött a kistulajdonosból ügyvezetővé előlépő Séllei Árpád. Ő „találta ki” Mátyus Jánost, aki rendbe rakta a társaságot: tavasszal 15 meccs helyett csak hét adatott meg arra, hogy benntartsa a zöld-fehéreket, és ezt meg is cselekedte a szakvezető. Nyáron – immáron hároméves kontraktussal a zsebében – a Hali-drukkereknek egy szerethető, a körülmények alapos vizsgálata után pedig a középmezőnybe taksált csapatot ígért. Minden így is lett. Persze a szurkoló sosem elégedett: az elhullajtott pontokat (Vasas, Kaposvár, Soroksár, Dorog, ETO) „beleszámolja”, az esetlegesen szerencsés győzelmeket (Ajka, Nyíregyháza, DEAC) pedig egyértelműnek veszi.

Oldalunk megvizsgálta, miként is szerepeltek a Haladás játékosai az ősszel: minden találkozó után 0-10-es skálán osztályzatot kaptak. Nullást azt kapott, aki 30 percnél kevesebbet játszott, vagy az a kapus, akinek alig akadt védenivalója a meccseken. A listára az kerülhetett fel, aki legalább a meccsek felén kapott osztályzatot. Ezek alapján a házi gólkirály, Medgyes Zoltán zárt az élen (5,8/20 meccs), őt pedig Holdampf Gergő (16), Kiss Bence (16) és Rácz Ferenc (12) követi (mindhárman 5,75-tel). 5,66-os átlaggal zárt Tóth Dávid (15), 5,55-tel Németh Milán (11), 5,44-gyel Csilus Tamás (17). A különbség a továbbiakban is nagyon kicsi: 5,4-gyel Mocsi Attila jön a sorban (19), 5,2-vel Bosnjak Predrag (14), 5,18-cal Tóth Barna (11), és 5,07-tel Devecseri Szilárd (15). A korábbi válogatott bekk előrébb zárhatott volna, de a Soroksáron begyűjtött piros lap rontott az átlagán. Vannak további szép teljesítmények azok között, akik kevesebb meccset játszottak. Debreceni Zalán 8 találkozón 6,13-as mutatóval bír, Verpecz István kerek 6-ossal (8). Schuszter Ronald 5,71 (7), Németh Márió 5,6 (9), míg Dokorics Áron (6) és Kállai Kevin (4) 5,5-öt átlagoltak.

Hasonlóan látta egyébként a Haladást a magyarországi sportnapilap is. Ott Medgyes (5,9), Rácz (5,83), Kiss B. (5,81,), Holdampf (5,75), Németh Milán (5,63), Tóth Dávid (5,6), Mocsit Attila (5,45) volt a sorrend, míg a kevesebbet szereplőknél Debreceni (6,00), Németh Márió (5,8) és Verpecz István (5,63) rukkolt ki átlagosnál jobb teljesítménnyel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra