Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

Haladás tanár úr kiosztott egy ötöst

Ismétlés 28 év után.
Hirdetés
Hirdetés

Azért egy ötös nem minden nap jön össze egy bajnoki osztályban, valljuk meg őszintén. Ráadásul idegenben, 500 Haladás-szurkoló előtt még inkább melengette a meccs eseménysora a szombathelyi szíveket.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

2012. május 5-én rúgtunk legutóbb ötöt, akkor az NB I-ben. A vasiak Gőcze – Schimmer (Búrány, 50.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. (Ugrai, 65.) – Rajos, Iszlai – Nagy D., Nagy G., Halmosi – Radó (Kulcsár, 77.) csapattal fogadták a Paksot. Az Artner Tamás vezetette zöld-fehérek Radó, Nagy, Iszlai, Ugrai és Kulcsár találataival nyertek 5–0-ra.

A másodosztályban a legutóbbi feljutás szezonjában rúgtunk ötöst, akkor is hazai pályán. Csertői Aurél a Rózsa – Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Rajos (Vörös, 70.), Kaj, Tóth N. – Nagy G. (Mihalecz, 71.), Andorka, Simon A. (Burkus, 74.) gárdának szavazott bizalmat 2008. március 8-án. A mieink a Rohonci úton a Mosonmagyaróvárt verték meg 5–0-ra. A Hali gólszerzői Andorka, Simon, Kuttor, Vörös és Tóth Norbert voltak.

Kiss Tamás

Ezek azonban hazai pályán elért győzelmet voltak, melyeken legalább öt gólt rúgott a Haladás. Idegenben 1992. augusztus 23-ig kell visszalapozni a zöld-fehér történelemkönyvben ahhoz, hogy egy 5–1-es győzelmet találhassunk. Akkor Glázer Róbert a Derdák – Neudl G., Jagodics, Szűcs – Németh Z., Kenesei, Somfalvi, Tóth Gy., Topor (Kovács Zs., 77.) – Hidvégi, Farkas csapatot játszatta a budapesti Ady Endre utcában, ahol az NB II Nyugati-csoportjának 2. fordulójában az Erzsébeti SMTK-Bauinvest vendégeként szerepeltek.

Kamaszos hévvel rontott ellenfelére az erzsébeti gárda, ám hamar kiderült, hogy ezzel a kamikázé taktikával ellenfele malmára hajtja a vizet. A jobb erőkből álló, tapasztaltabb vendégegyüttes könyörtelenül kihasználta a kontrajátékból adódó lehetőségeket

– jegyezte meg másnap a sportnapilap szakírója.

A Haladás góljait Topor, Hidvégi, Somfalvi és Farkas szerezték, míg a hazai kapus, Pap is besegített egy lövést, a végül 5–1-re diadalmaskodó szombathelyieket támogatva.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés