Nem tudott gólt rúgni a Haladás

De a vendég pécsiek sem, 0–0 a vége.
-----

Már a meccs előtt jelezte Mátyus János, hogy akár meglepetésre is számíthatnak a Haladás-szurkolók, és ezt az ígéretét be is váltotta a zöld-fehérek mestere. A héten újabb játékosokat hozott fel az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapatából a szakmai stáb: Dezamits Dominikot, Woth Ádámot, Horváth Rajmundot és Volter Patrikot.

Az egészen kiváló időben megrendezett mérkőzésen a zöld-fehérek Verpecz – Schimmer, Mocsi, Devecseri – Csilus, Kiss B., Holdampf, Dezamits, Bosnjak – Tóth B., Medgyes tizeneggyel futottak ki. Azaz: újoncot avatott Mátyus János, Dezamits Dominik személyében. A padon is volt egy új kerettag: Rózsa Dániel helyett a 16 éves szombathelyi nevelés, Simon Barnabás volt a cserekapus.

Az első félidő – egy ötperces időszakot leszámítva – nem hozott nagy futballt. Persze tudjuk, hogy mostanában a vendégek védekezni érkeznek Szombathelyre, így a Haladás legfőbb feladata, ezeket a reteszeket feltörni. Először a 19. percben volt erre lehetőségünk, amikor Schimmer-Tóth Barna-Schimmer háromszögezést követően utóbbi került helyzetbe, de sajnos eltörte a labdát. Két perc múlva Kiss Bence szabadrúgása után Tóth Barna fejesénél védett nagyot Helesfay, majd egy szögletet követően megint Kiss Bence volt a feladó és Tóth Barna a címzett, ám újfent bravúrt mutatott be a pécsi hálóőr. Nem sokkal ezután Bosnjak bedobásánál Dezamits (két védővel a nyakán) fejelt alig mellé.

Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC (0–0) NB II 2020/2021
Sok-sok fotó a Hali–Pécsről. Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

A Pécs ritkán jutott el a kapunkig, egy 24 méteres szabadrúgásnál kellett a helyén lennie Verpecznek, egyébként a mezőnyben ügyesen passzolgattak, hátul pedig – egy-egy bedobásnál, kirúgásnál vagy szabadrúgásnál – rutinosan húzták az időt.

Igazából a szünet után sem változott a játék képe: többet volt nálunk a labda, de igazi nagy helyzet nem adódott előttünk. Megint volt egy pár perces jó periódusunk, de ebből nem sikerült gólt szereznünk. Az 54. percben Medgyes húzott befelé balról, éles szögből leadott lövését kiütötte Helesfay. A 62. percben Verpecz tette ki oldalra a labdát Kiss Bencének, aki pechesen, éppen ellenfele elé fordult, ő kapura tört volna, de a középpályásunk faultota egy sárga lapért cserébe. Emellett még egy pécsi lehetőség volt, de a csereként beállt Hegedűs lövését kiütötte Verpecz.

Űzte-hajtotta csapatát a Hali-tábor, de mai napon valahogy nem volt gól a zöldekben, így kénytelenek voltunk az egy ponttal megelégedni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!