Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Stop a Haladás stadionra?

A kormány 110 milliárdot fagyaszt be. Az országos sajtó a szombathelyi stadionberuházást is említi.
-----

A kormány 110 milliárd forintot zárol a kormányzati kiadásokból, hogy biztonsággal teljesíthető legyen a 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycél - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.

A miniszter hangsúlyozta: a zárolás a családokat, a vállalkozásokat nem, csak a kormányzati kiadásokat érinti.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint jelentősen érinti viszont a zárolás a Beruházási Alap kiadásait, így a projektek vagy a projektelemek egy részét átütemezik 2015-re.

Ennek eshet áldozatul a Haladás stadion építése is. Az index.hu mindenesetre megemlíti a leállítandó beruházások között.

Feltételezésük szerint többek között az alábbi projektek állhatnak le, amelyek a Beruházási Laphoz tartoznak.

- Nemzeti Olimpiai Központ támogatása: 20,3 milliárd forint.
- Kossuth tér rekonstrukciója: 17,4 milliárd forint.
- Fradi stadion: 8,4 milliárd forint.
- Győr Aréna: 4,9 milliárd forint.
- Szombathelyi sportcélú beruházások: 4,6 milliárd forint.
- Pest megyei bíróságok átépítése: 4,5 milliárd forint.

Megkérdeztük a Nemzetgazdasági Minisztériumot, milyen beruházásokat fagyasztanak be, és köztük van-e a szombathelyi stadion. Gyors és rövid választ kaptunk: részletek a Magyar Közlöny hamarosan megjelenő számában.

Kérdéseinket azért elküldtük a Beruházási Alapnak is, egyelőre még nem jött válasz. Amint megérkezik, közzétesszük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra