Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A város tulajdonába kerül a Rohonci úti stadion

-----

Hosszú ideje húzódó ügy végére került tegnap pont. A MÁV igazgatósága döntött arról, hogy 650 millió forintért Szombathelynek adja el a Rohonci úti stadiont, a Kondics utcai edzőpályákat és a Kalandváros melletti Cirkusz teret. A Szombathelyi Önkormányzat vállalta, hogy a Rohonci úti stadiont legalább tíz évig sportcélokra használja. Czeglédy Csaba alpolgármester a Nyugat Rádiónak azt mondta, nagy sikernek tartja, hogy a városnak sikerült megszerezni az ingatlant.

- Egy másfél éves előkészítő munka eredménye a MÁV igazgatóságának keddi döntése, amikor is rábólintottak a szerződés aláírására. Ez hatalmas siker, hiszen a város életét jelentősen befolyásoló ingatlanok kerülnek Szombathely tulajdonába. A Haladás otthonául szolgáló stadiont nem kell senkinek magyarázni. Ott fog focizni az Nb1-es csapat.

A Cirkusz téren a Kalandvárost bővítjük, egyedül a Kondics utcai edzőpályák sorsa bizonytalan. Egy darabig megmarad edzőpályaként, de könnyen elképzelhető, hogy a Termálfürdő, illetve a wellness központ bővítéséhez fogjuk azt a területet felhasználni. Ami nagyon fontos, hogy a Szombathelyi Önkormányzat vállalta, hogy legalább 10 évig fenntartja a portfunkciót a Rohonci úton, tehát ennyi időnk lesz eldönteni, hogy mi legyen. Itt legyen egy komoly stadion, a megfelelő parkolóhelyekkel és a huszonegyedik században elvárt követelménnyel és körülménnyel, vagy találjunk egy más helyet a stadionnak. Még jó, hogy nem most kell döntenünk, így örülhetünk picit annak, hogy végre a városé lett a stadion. Nehéz döntés lesz. A Rohonci úti stadionhoz ragaszkodók, a Derkovits városrészen lakók nyilván azt szeretnék, hogy maradjon. Míg többen azt mondják, hogy az igazán jó körülményeket csak egy belvároson kívüli területen lehet megvalósítani.

Nem szabad elfelejteni, hogy amikor megépült a Rohonci úti stadion, akkor is a város szélére került, körülötte csak kukoricaföldek voltak. Azóta persze sokat változott a helyzet. Én magam is derkovitsi vagyok, a derkovitsi városrész egyik képviselője. Pontosan ismerem az ott élők véleményét. Nem leszek könnyű helyzetben, amikor szavazni kell. A szombathelyiekkel egyeztetni kell, majd ezt követően a közgyűlésnek kell meghoznia a végleges döntést. Jelenleg azt gondolom, hogy két éven belül lesz végeleges döntés - fejezte be az alpolgármester.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra