Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két góllal nyert a Haladás

A vasiak góljait Németh Milán és Tóth Barna szerezték.
-----

Egész nap eső áztatta a Rohonci úti gyepet, mégis kitűnően felkészített játéktér fogadta a Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia mérkőzést résztvevőit. A zöld-fehéreknél egy régi-új nevet fedezhettünk fel: a kezdőben találta magát Szalay Szabolcs, aki a felkészülés során hol a Haladással, hol az Illés Akadémia U19-es csapatával edzett. A fiatalok tesztmeccsein ontotta a gólokat, így ismét számolt vele Mátyus János. A vasiak Verpecz – Schimmer, Mocsi, Devecseri, Németh M. – Tóth D., Szekér, Holdampf, Bosnjak – Jancsó – Szalay tizeneggyel futottak ki.

Haladás-Szeged futball mérkőzés NB2
A Haladás két góllal verte meg a Szegedet. Kattintásra galéria nyílik.
Mészáros D. Zsolt

Szalay nem is sokat váratott magára: a 48. másodpercben kapott egy kiugratást, 15 méterről lőtt, de Takács János nagy bravúrral szögletre ütötte a labdát. A 20. percben Tóth Dávid lépett be a 16-oson belülre, a hosszút célozta meg, de egy bekkről szögletre pattant a labda. A sarokrúgás végén Mocsi a hálóba talált, de a lendült az asszisztensi zászló, így nem örülhetett a Hali-tábor. Jöttünk előre, szerettük volna a magunkra javára eldönteni a találkozót. Sokszor csúszott azonban hiba az utolsó vagy utolsó előtti passzokba, így az első percet leszámítva nem tettük próbára a szegedi portást. Gyűrtük a védekezésre berendezkedő Szegedet, és hál’ Isten volt egy bal oldali játékosunk, aki úgy döntött, hogy átlövéssel is próbálkozhatunk. Már majdnem letelt az első félidő, amikor Németh Milán kapott egy passzt a bal szélen Bosnjaktól, a 16-os sarkánál befelé lépett kettőt, és váratlanul jobbal megcélozta a hosszú felső sarkot. A nem túl erős, de jól helyezett lövésbe még talán egy védő fejjel bele is csúsztatott, ami így a bal felsőbe került, 1–0.

A második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első, de Szalay ezúttal várt az 57. másodpercig: a lövését oldalra ütötte ki a szegedi kapus. A hálóőr tesztelése tovább folytatódott a 49. percben: előbb a csereként beálló Kiss Bence 23 méteres löketét, majd Tóth Dávid 15 méteres ismétlését is hárította. Az első nagyobb vendéglehetőségre az 56. percben került sor: Grumics tette át a hosszúra a labdát, ahonnét Takács Tamás belsőzte kapura: a Verpecz mellé visszazáró Csilus fejelte a mezőnybe a játékszert. Ezt követően megint áttevődött a játék a szegedi térfélre, átlövésekkel kísérletezgettünk. Az újabb gólunkat ismét egy bal oldali akció eredményezte. A 16-oson belül Tóth Barna elé került a labda, aki jobbal úgy lőtt a bal felső sarokba, hogy a játékszer a felső kapufa alsó lapjáról vágódott a hálóba, 2–0.

A végén még Verpecz is bemutatott egy védést, valamint konstatálhattuk, hogy Farkas Balázs visszatért a csapatunkba. A meccs nagy részében letámadást bemutató Haladás megérdemelten győzött.

A Haladás-tábor most is kitett magáért és végigdalolta az egész meccset – de dicséret illeti a szegedi B-közepet is: kéttucatnyian utazták át az országot, hogy a kedvenceiket láthassák. Ezúttal a rossz időjárás miatt egy kicsit kevesebben voltak a Rohonci úton (2697-en), de jónéhány NB I-es helyszínen ezt is irigykedve nézik...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra