Épségben maradnak-e az igazi Haladás-szurkolók?

Vajon meddig lesz járásra alkalmas lába a szurkolónak, s vajon kitart-e ez a láb az új stadion megépüléséig?

Nem kérdés, hogy igazi Haladás-szurkoló ott lesz-e a következő hazai meccsen. Ott lesz. Igazi Haladás-szurkoló ugyanis soha nem törik meg, még a túldimenzionált amszterdami vereség sem veheti el a kedvét attól, hogy ezután is - mint mindig - megjelenjen a Rohonci úti lelátón.

Igazi Haladás-szurkoló ugyanis mélységesen tisztában van a magyar labdarúgás valódi állapotával, jól tudja, mire számíthat, így hát már hosszú évtizedek óta nem kerget hiú ábrándokat. Célszerű, reális, megértő ember. Éppen ezért esze ágában sem volt beállni azoknak a kocaszurkolóknak és magukat elemzőnek tituláló hisztérikusoknak a táborába, akik a hollandok és az andorraiak elleni meccsek után önfeledten acsarkodtak, fröcsögtek, gyalázkodtak, okoskodtak, tudálékoskodtak, s - egymást túllicitálva - temették a magyar futballt a legkülönfélébb fórumokon.

Beléptetőkapuk a Haladás pályánál
Sarokőrlő forgóajtó
VB

Igazi Haladás-szurkoló csak legyintett a kocadrukkerek és álelemzők szánalmas nyafogására, figyelmét a bajnokságra összpontosította inkább, készülődött az elkövetkezendő fordulókra. Igazi Haladás-szurkolónak ugyanis minden körülmények között a lelátón helye, egyszerűen nem tehet mást. Nem lehet áruló soha, mert: csak a Hali!

S az se számít egy fikarcnyit sem, hogy a fiúk melyik osztályban küzdenek éppen, ugyanis igazi Haladás-szurkolónak mindig és mindenkor kutya kötelessége támogatni a csapatot. Ez így volt, így van, s így is lesz mindörökre. Minden összevetve: igazi Haladás-szurkoló eredendően nem azért jár meccsre, hogy szórakozzon egy jót, hanem azért, mert csapata van, amelyet még fogcsikorgatva is szeretnie kell.

Szereti is, ki is ballag a Rohonci útra mindig, bár mostanában már alig vonszolja magát. A stadion szűk, csupa fém forgóajtaja ugyanis minden belépéskor szinte miszlikbe aprítja szegény igazi Haladás-szurkoló sarkát. Amint elhagyná a ketrecet, már jön is a borzalmas ütés, amit az ajtó alsó fémhengere mér az Achilles-ínára. Tántorog, sántikál, s persze szentségel ilyenkor a szurkoló, élő ember jól teszi, ha egy darabig nem férkőzik a közelébe.

A beengedőemberek persze folyamatosan az együttérzésükről biztosítják, újra és újra elmondják neki, hogy ők maguk már számtalanszor megkérték az illetékeseket a hiba kijavítására. Semmi mást nem kellene tenni, mint egyszerűen eltávolítani az ajtók alsó fémhengereit, és szüret! Igen ám, de az illetékesek a fülük botját sem mozdítják, mintha nem lenne nekik fontos az igazi Haladás-szurkoló.

Pedig nincs nála fontosabb, elmondhatatlanul nagy szükség van rá. Most még kibotorkál valahogyan a pályára, kitart a végsőkig, bár a sarka lassacskán már a végét járja. Igen ám, de fogas kérdés, hogy meddig lesz járásra alkalmas lába az igazi Haladás-szurkolónak, s hogy ez a láb kitart-e az új stadion megépüléséig. Mert ha nem tart ki, nagy bajok lesznek. Elfogyunk mind egy szálig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!