Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ők az új fiúk a Halinál

Nagy II. Gábor és Totka Dániel a fedélzeten, de három akadémista is szerepet kap a nagyok között. A szurkolók 100.000 forintot kaptak.
-----

Ma délben sajtótájékoztatót tartott a zöld-fehér klub. Jelen volt Tóth Miklós klubmenedzser, Horváth Balázs az egyik tulajdonos képviseletében, Aczél Zoltán vezetőedző és persze az új szerzemények.

Újabb fiatalok a keretben

Az Illés Béla Football Akadémia három tehetséges fiatal játékosa került fel az NB I-es csapatba: Gyurján Bence, Farkas Márk és Szvoboda Szabolcs. Mindhárman 14 éves koruk óta tagjai az akadémiának, többszörös ifjúsági válogatottak. Elmondták, felnőtt pályafutásukat is a zöld-fehéreknél képzelik el. Aczél Zoltán vezetőedző pár szóval méltatta az ifjú tehetségeket, akikről elmondta: rutint kell szerezniük, és ha így folytatják a fejlődést, válogatott, külföldön játszó labdarúgókká válhatnak. Gyurján Bencére a középpályán, illetve a támadó szekcióban, Farkasra a védelem bal, míg Szvobodára a védelem jobb oldalán számíthat Aczél.

Az akadémisták után Totka Dániel kapust mutatta be a vezetőség, aki másfél évre kötelezte el magát a klubhoz. A Ciprust és Franciaországot is megjárt futballista elmondta: szeretne a hosszú sérülése után újra visszakerülni a labdarúgás vérkeringésébe, és a Szombathelyi Haladás erre remek lehetőséget ajánlott számára.

Haladás sajtótájékoztató
Nagy Gábor: Barátságosan fogadtak a csapatnál
Mészáros Zsolt

Régi-új játékos

- Nagy Gábor személyében egy régi-új Haladás játékost köszönthetünk – mutatta be a védőt Aczél Zoltán. Nagyon örülök, hogy egy külföldet is megjárt labdarúgóval erősödünk, akinek bár neve nálunk mostantól Nagy II. Gábor lesz, de nálam ő mindig is első számú védő Magyarországon, ami a Nagy Gáborokat illeti.

A focista két és féléves szerződést kötött a klubbal, majd pár mondatban beszámolt érkezéséről.

- Nagyon barátságosan fogadtak a csapatnál, a játékosok 80 %-át ismerem, a fiatalokat pedig egyelőre csak névről. Kint Cipruson kábeltévén figyeltem a gárda teljesítményét, így naprakész voltam már akkor is a Halival. Ami a bokasérülésemet illeti: napról-napra javulok, bár nem vettem részt a teremtornán, de az edzéseket a csapattal végzem, így remélem, hamarosan 100%-os állapotban leszek - mondta a védő.

Felajánlás a szurkolóknak

Tóth Miklós klubmenedzser bejelentette: szeretnék meghálálni a szurkolók szeretetét, majd átadta a szót Aczél Zoltánnak.

Haladás sajtótájékoztató
Debrecenbe is várják a szurkolókat
Mészáros Zsolt

- Közhelyként hangozhat, pedig higgyék el nekem, nem az. Én még ilyen hangulatot, mint amit a szombathelyi teremtornán tapasztaltam, nem éltem át sehol. Nagyon fontos volt számunkra, hogy éreztük a közönségünk szeretetét és biztatását. Nagy erőt adott ez nekünk. Szeretnénk ebből a hangulatból Debrecenbe is átmenteni valamit. Azonban tudjuk, hogy ez az utazás nagyon megterhelő anyagilag a szurkolóinknak. Az útiköltség, a magas jegyárak miatt lehet nem mindenki tudná vállalni az utazást. Így összeültünk a vezetőkkel, játékosokkal, és arra az elhatározásra jutottunk, hogy a teremtornán nyert 350 ezer forintból 100 ezer forintot felajánlunk a szurkolóinknak. Fordítsák ezt a pénzt az utazás megszervezésére, reméljük minél többen el tudnak jönni - mondta a vezetőedző, és átnyújtott egy borítékot Keringer Zsoltnak, a Szurkolói Kör elnökének.

További hír a csapat háza tájáról, hogy a szombati, Hartberg elleni edzőmeccs elmarad, helyette Veszprémben lép pályára a gárda délelőtt 11-től. Ezt követően utaznak tovább Hajdúszoboszlóra, ahonnan vasárnap indulnak tovább a debreceni döntőbe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Tovább erre az oldalra