Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

Homlok Zsolt tárgyal a Haladás futballklubbal, hogy Illés Béla tulajdonrészét megkapja a Haladás VSE

Ma délelőtt volt az egyeztetés első fordulója.
Hirdetés
Hirdetés

Újabb szakaszába lép a Szombathelyi Haladás labdarúgóklub átvételének előkészítése, miután a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége péntek délelőtti ülésén a HALMILL Team Kft. Szombathelyi Haladás Kft-ben lévő üzletrésze ajándékozása tárgyában megkezdett tárgyalások folytatásáról határozott – így kezdődik a HVSE lapunkhoz eljuttatott közleménye, ami lapunk alján olvasható szó szerint.

Homlok Zsoltot (balról a harmadik) bízta meg a HVSE az egyeztetéssel
haladasvse.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Július elején röppent fel a hír Tulajdonosváltás a levegőben: Illés Béláék elajándékoznák a csapat működtetését a Haladás VSE-nek 2019. July 01. 12:54 , hogy a csődközelbe jutott Bekeményített a közgyűlés, a Haladás kénytelen volt elfogadni a szigorú feltételeket 2019. June 19. 18:59 Haladás Labdarúgó Kft. többségi tulajdonosa, az Illés Béláékhoz kötődő Halmill Kft. elajándékozná a tulajdonrészét a Haladás VSE-nek. Persze, az is kérdéses, hogy mi lesz a csapat mintegy 400 milliós adósságával De mi lesz a Haladás adósságával? 2019. July 01. 18:35 . Koczka Tibor, Szombathely sportért (is) felelős alpolgármestere első hallásra marhaságnak nevezte a futballklub eladását, ennek ellenére elkezdődtek az egyeztetések.

Az említett közlemény azt írja, hogy a HVSE elnöksége Homlok Zsoltot bízta meg a további egyeztetésekkel, de azt is megfogalmazták, hogy csak akkor lehet szó a tranzakcióról, ha a Haladás Labdarúgó Kft-t pénzügyileg és jogilag teljesen átvilágítják, és ha a labdarúgóklub működtetéséhez szükséges pénzügyi eszközök megvannak.

Azt is leszögezik, hogy

a Szombathelyi Haladás átvétele abban az esetben lesz sikeres, ha egyúttal sikerül a fennálló gazdasági bizonytalanságokat rendezni és a társaság hosszú távú működését megalapozottá tenni

.


A Haladás VSE Sajtüközleménye

Folytatódik a Szombathelyi Haladás átvételének előkészítése

A Haladás VSE továbbra is elkötelezett a labdarúgóklub megmentése iránt

Szombathely, 2019. július 19. – Újabb szakaszába lép a Szombathelyi Haladás labdarúgóklub átvételének előkészítése, miután a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége péntek délelőtti ülésén a HALMILL Team Kft. Szombathelyi Haladás Kft-ben lévő üzletrésze ajándékozása tárgyában megkezdett tárgyalások folytatásáról határozott. A testület a szükséges egyeztetések lebonyolításával Homlok Zsoltot, a Haladás VSE elnökét hatalmazta fel.

A Haladás VSE elnöksége határozatban erősítette meg, hogy a sportegyesület - a HALMILL Team Kft-vel korábban aláírt szándéknyilatkozattal összhangban - továbbra is nyitott a HALMILL Team Kft. üzletrészei ajándékozás útján történő átvételére. Ugyanakkor a testület rögzítette, hogy a tranzakció szükséges előfeltétele a Szombathelyi Haladás Kft. teljes pénzügyi és jogi átvilágítása; valamint az átvételhez, illetve a Szombathelyi Haladás Kft. működtetéséhez szükséges pénzügyi eszközök rendelkezésre állása.

A Haladás VSE elnöksége továbbra is elkötelezett a Szombathelyi Haladás megmentése, illetve a labdarúgóklub átvétele iránt. A tranzakcióval kapcsolatos nyitott kérdések mielőbbi megoldása érdekében pedig további egyeztetéseket kíván kezdeményezni minden érintett fél irányába. A Haladás VSE elnökségének álláspontja szerint a Szombathelyi Haladás átvétele abban az esetben lesz sikeres, ha egyúttal sikerül a fennálló gazdasági bizonytalanságokat rendezni és a társaság hosszú távú működését megalapozottá tenni.

Az idén 100 éves centenáriumát ünneplő Haladás VSE 13 szakosztályában összesen mintegy 800 felnőtt és gyermek sportol rendszeresen. A felnőtt labdarúgó-szakosztály visszatérését az anyaegyesülethez a Haladás VSE elnöksége olyan módon kívánja végrehajtani, hogy a többi sportágban aktív tagjai érdekei ne sérülhessenek és a klub továbbra is fenntartható módon működjön tovább.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés