Hol vannak Orbán Hali-stadion tervei?

Jól eldugták, az biztos. A Haladásnál nincsenek, az alpolgármester tájékozódási időt kért. Pedig a miniszterelnök azt ígérte, már idén nekilátnak.
-----

Honlapunkon tegnap beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy interjúban azt mondta, további négy stadion felújítását tervezik, köztük a Haladásét is. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a látványtervek kész vannak, akár az idén el is kezdődhetnek a felújítások.

A Nyugat.hu szerette volna megnézni a látványterveket, és főleg megmutatni Olvasóinak. Nem jártunk szerencsével. Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője azt mondta, hogy a Haladásnál nincsenek látványtervek, olvasta a nyilatkozatot és utána jár a dolognak.

A Rangadó.hu munkatársától tájékozódási időt kért, és visszahívást ígért Marton Zsolt alpolgármester is. Úgy fogalmazott, információkat kell még begyűjtenie.

Utolértük Kovács Lászlót, aki egy hónappal ezelőtt mondott le a Haladás VSE ügyvezetői posztjáról.

- Nagyon örülök, hogy felújítják a stadiont, de én nem tudok róla, hogy már elkészültek volna a tervek. Nekem senki nem mutatott ilyesmit - mondta.

A mostani ügyvezető, Pödör Zoltán sem tud a tervekről.

- Hivatalosan nincs tudomásom róla, hogy lennének ilyen tervek. Az önkormányzat szervei foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Június óta vagyok hivatalban, azóta sok mindenről egyeztettünk, de idő hiányában idáig még nem jutottunk el, tehát nem történtek tárgyalások ebben a témában.

Czeglédy szerint megérdemeljük

Telefonon értük utol dr. Czeglédy Csabát, az MSZP frakcióvezetőjét. A korábbi sportért felelős alpolgármester idejében készült ugyanis egy terv, amely körülbelül 1,5-2 milliárd forintból hozta volna rendbe a pályát. A gyepszőnyeget a fedett tribünhöz közelebb vitték volna, nagyobb lett volna a küzdőtér, és a másik három lelátót is közvetlenül a pálya mellé építették volna, és befedésüket is tervezték.

- Ha valahol, akkor Szombathelyen indokolt, hogy felújítsák a stadiont - reagált a hírre dr. Czeglédy Csaba, az MSZP frakcióvezetője. - Az itt élőknek pedig egyáltalán nem kell emiatt szégyenkezni, mert átlagon felüli adóbefizetőknek számítunk, és abból a sok-sok milliárdból, amit ez a kormány elvont a szombathelyiektől, bőven kell, hogy jusson a stadionra. Azt csak remélni tudom, hogy ez a felújítás nem azt a célt szolgálja, hogy egyesek saját zsebüket megtömve, közpénzt lopjanak el a városunktól. Másfél-kétmilliárd forintnál nem kerülhet többe a beruházás, kíváncsian várom, hogy ennek ellenére milyen grandiózus tervekkel állnak elő. Mindenesetre én az elmúlt három évben semmilyen tervet nem láttam, amit a mostani vezetés készített volna. A városvezetést egyébként arra kérem - ha egyáltalán egyeztet velük a kormány -, hogy lobbizzanak további sport infrastrukturális beruházásokért is, hiszen a városban több iskolában nincs tornaterem, és több óvodából is hiányzik a tornaszoba.

Szerettük volna a témában megszólaltatni Balassa Pétert, a Jobbik képviselőjét, őt azonban nem értük el. Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármestert sem tudtuk megszólaltatni, két napja elérhetetlen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Idén elkezdik felújítani a Haladás-stadiont!?

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta egy interjúban, amelyben a magyar labdarúgás felemelkedéséről beszélt. Úgyhogy azért várjuk ki a végét.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!