Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

Horváth András bocsánatot kér

A Hali focista reméli, hogy megnyugszanak a szurkolói kedélyek állítólagos "bemutatása" miatt és nem hiszi, hogy életében még más NB1-es csapatban is pályára lép. Interjú.
Hirdetés
Hirdetés

Horváth András körül még mindig forr a levegő. A szurkolók egy része nem bocsátja meg, hogy pár évvel ezelőtt még a legnagyobb rivális ZTE csapatát választotta a Hali helyett, majd vannak, akik úgy vélik, a kék-fehérek játékosaként bemutatott a zöld-fehér publikumnak. Halmosi Péter többször próbálta már megvédeni, legutóbb a B középben állt ki csapattársa mellett. Mi most meghívtuk a szerkesztőségünkbe, és próbáltunk tiszta vizet önteni a pohárba, másodszor. Horvát András tehát őszintén, itt a Nyugatos Hali honlapon.

– Pontosan tudom, mit jelent az, hogy H.A.F. – mondja Horváth. – A rólam írt dal szövege is itt van a fülemben, aminek dallamát néha csak úgy szöveg nélkül is hallom a lelátóról. Legutóbb Diósgyőrben utazott valaki azért, hogy egy meccsen keresztül szidjon, ráadásul egy percet sem játszottam. Az illető, aki kiabált, annyira fiatal volt, hogy szerintem még azt sem nagyon tudta, mi az a foci, amikor én 2002 előtt a Haladásban játszottam.

– Nem könnyű most Horváth Andrásnak lenni a Haladásnál…

– Az az egy dolog vigasztal, hogy a csapattársaim kiálltak mellettem és Aczél Zoltán bizalmát is élvezem, annak ellenére, hogy az utóbbi meccseken kevesebb szerephez jutottam. Az viszont tény, hogy egyáltalán nem használ a csapatnak.

Horváth András interjú
A csapat kiállt mellette
Bonyhádi Zoltán

– Tetszett volna előbb gondolkodni.

– Ismerem a vádakat, nem kell elismételni.

– Én azért kérdeznék.

– Mondom inkább. Amikor a ZTE-t választottam a Haladás helyett, hibáztam. Nem is kicsit, ma már biztosan nem ezt a döntést hoznám. Talán nem én vagyok az egyetlen, aki rossz döntést hozott az életében. Nehéz helyzetben is vagyok most miatta, de az időt nem lehet visszaforgatni.

– Aztán állítólag még be is mutatott a Hali szurkolóknak egy kupameccsen.

– Nézze, ha azt a mozdulatot bárki „bemutatásnak” látta, akkor nekem tényleg nem lehet más dolgom, mint elnézést kérni. Nagyon sajnálom, hogy ha én bárkit megbántottam. Bocsánatot kérek. Én tudtam, hogy a Haladásban akarom befejezni a pályafutásomat, eszem ágában sem volt a fát vágni magam alatt, tudtam, hogy ha lehetőségem lesz rá, visszatérek.

– Ez sikerült.

– Igen és nehezen tudom elképzelni, hogy én még más magyar első osztályú klubban játsszak.

– Nagyon rosszkedvű. Fel lehet ebből a helyzetből állni?

– Én mindent megteszek azért, hogy normalizálódjon a helyzet. Remélem, normális mederbe kerülnek a dolgok. Bocsánatot kértem, és reménykedem.

– Mit gondol, ez elég lesz?

– Bízom benne, de abban meg biztos vagyok, hogy egy Pécs elleni győztes gól például sokat segíthetne a helyzetemen.

Horváth András interjú
Nem bánta meg, hogy visszatért a Haliba
Bonyhádi Zoltán

– Megbánta, hogy visszaigazolt a Haladásba?

– Nem.

– Pedig a csapat sincs könnyű helyzetben.

– Meg fogjuk oldani. Van még hátra hat meccs idén, gyorsan van tehát lehetőség javításra. Ha kapok lehetőséget, mindent meg fogok tenni. Aztán egy jó alapozást követően szeretnék alapembere lenni a csapatnak és jó játékkal megörvendeztetni a szurkolókat. Én szombathelyi vagyok, ide köt minden. Szeretném, ha majd egyszer a saját gyerekemmel, emelt fővel mehetnék a Rohonci útra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés