In memoriam Szöllősi Emil

-----

85 éves korában elhunyt a Haladás VSE korábbi kiváló labdarúgója, edzője, Szöllősi Emil. 1928. február 15-én született Szombathelyen, ám gyermekkorában Budapestre került és itt is lépett pályára először az NB I-ben: a Csepel labdarúgójaként. 1951-ben tért vissza szülővárosába és kilenc év alatt 136 találkozót vívott az első osztályban zöld-fehér mezben. Abban az időszakban volt ő standard játékos, amikor a magyar labdarúgás a világ élvonalába tartozott: ebben az évtizedben végig az első osztályban szerepelt a Haladás VSE.

Az aktív játék után sem szakadt el szeretett klubjától: utánpótlás-edzőként dolgozott, azaz sok-sok zöld-fehér játékos nála tanulhatta meg a futball alapjait. Az 1965/66-os bajnokságban a felnőtteket is irányíthatta. Később a Rohonci úti létesítmény vezetője is volt.

Tóth Norbert, Király Gábor, Takács Tamás, Somfalvi Csaba, Tóth Péter és Halmosi Péter is a tanítványai közé tartozott.

Emil bácsi, nyugodjék békében!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!