Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nyert Kazincbarcikán a Haladás

A hajrában Németh Márió és Tóth Barna összjátéka három pontot jelentett a zöld-fehéreknek.
-----

A 2020-as keleti túráját októberben kezdte meg a Haladás. Először Nyíregyházára buszoztak a fiúk, és tértek haza 3 ponttal, most pedig Kazincbarcika volt az úticél. Novemberben Debrecenbe utaznak majd a zöld-fehérek, míg decemberben Szolnokra. Szeged és a másik hajdúsági túra 2021-re marad.

Három, évek rutinjával felvértezett játékosunk van a maródiak listáján: Schimmer Szabolcs, Farkas Balázs és Bosnjak Predrag. Így Mátyus János a Verpecz – Mocsi, Devecseri, Debreceni – Tóth D., Holdampf, Kiss B., Csilus, Németh Mi. – Jancsó – Medgyes tizenegynek szavazott bizalmat. Bevetésre a padon Simon Barnabás mellett csupa támadó szellemű játékos várt: Tóth B., Rácz, Horváth O., Kállai, Németh Márió és Schuszter. Borsodban egész nap szakadt az eső, és ez a meccs kezdetéig sem hagyott alább.

A tapogatózás elmaradt, mindkét fél igyekezet hamar átjátszani a középpályát. Mi egyszem csatárunkat, Medgyes Zoltánt kerestük a labdákkal, a hazaiak pedig a széleken szerettek volna mögénk kerülni. A 12. percben egy bal oldali akció után Kovác félfordulatból lőtt Verpecz kapuja mellé, amire mi egy Németh Milán lövéssel válaszoltunk: Szemerédi leért a vizes füvön felgyorsuló balosra, és oldalra ütötte ki azt. A félidő közepén jobbról jött a sárgamezesek akciója, aminek végén Kovác bólintott mellé. A 29. percben jól tett magá elé egy hosszú labdát Medgyes, de 17 méteres lövését védte Szemerédi. Mindkét csapat eljutott 3-3 szögletig, de ezekből, illetve a kósza szabadrúgásokból nem tudtak veszélyt kialakítani.

A szünetet követően teljesen áttevődött a játék a hazaiak térfelére. Az 52. percben Tóth Dávid mesteri passza után Medgyes ziccerben vitte a labdát a kapusra, de átemelés helyett belepasszírozta azt Szemerédibe. Egy perc múlva Kiss Bence lőtt egy szabadrúgást 17 méterről fölé. Az 56. percben Kiss szöglete után Csilus elé került a labda, aki a 16-osról nem sokkal célzott fölé. Az 58. percben Tóth Dávid közeli lövését védte a kapus, majd nem sokkal ezután Medgyes sarkozott Tóth elé, akinek lövésébe Fótyik blokkolt bele. A szöglet után Csilus lövésénél volt megint a helyén Szemerédi. A 70. percben Medgyes-Csilus-Németh Márió volt a labda útja, melynek végén a csereként beállt Németh Márió a földbe rúgott: a játékszer így is túljutott a kapuson, ám Farkas kivágta oldalra. A Kazincbarcikán látszott: nekik jó az iksz, a meccs utolsó félórájában Verpecz labdához sem ért, de elől csak nem akart összejönni a Haladás-gól. A hajrára Tóth Barna is érkezett, és ez a Mátyus-húzás meghozta a három pontot. Tóth Dávidot faultolták 17 méterre az alapvonaltól, a jobb oldali vonal mellett. Németh Márió tekert középre, az előlállókon túlszállt a labda, Tóth Barna pedig 6 méterről a bal felső sarokba, bólintott, 0–1 a 88. percben!

A hátralévő percekben sem tudott mit kezdeni velünk a Barcika, tartottuk a labdát, szabálytalanságokat harcoltunk ki, és olyan "nyíregyháziasan" levittük a labdát az ellenfél egyik sarkába, és ott végzetünk el néhány szabadrúgást és bedobást – így pörgött le a hosszabbítás 3 percre.

Annak ellenére, hogy későn született a gól, a Haladás teljesen megérdemelten hozta el a három pontot a Pete András Stadionból.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra