Kikapott és ezzel kiesett a Haladás az NB1-ből

A szombathelyi csapat tizenegy élvonalbeli idény után búcsúzhat az első osztálytól.
-----

Már eddig is csak matematikai esélye volt a Haladásnak az NB1-ben maradásra, de szombaton ez az esély is megszűnt létezni, miután a csapat 1-0 arányban kikapott a házigazda Mezőkövesdtől.

A szombathelyi csapat tizenegy élvonalbeli idény után búcsúzhat az első osztálytól.

A szombathelyi Oleg Golodiuk (b) és Ivanov Galin (j) valamint a mezőkövesdi Matija Kataniec a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2019. május 11-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

A Haladás legutóbb 2002-ben búcsúzott az első osztálytól, 2008 óta volt tagja az NB I-nek.


OTP Bank Liga, 32. forduló programja:
Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
--------------------------------------------------
Mezőkövesd, 1500 néző, v.: Solymosi

A szombathelyiek abban a tudatban léptek pályára, hogy a hátralevő két fordulóban mindenképpen hat pontot kell szerezniük ahhoz, hogy legyen még esélyük a bennmaradásra. Ennek ellenére sem ők, sem a hazaiak nem vállaltak túl sok kockázatot az első félidőben, így a kapuk nem forogtak veszélyben.

A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, majd húsz perc elteltével egy megpattanó beadásnak és a csereként beálló Moutari jó helyzetkihasználásnak köszönhetően előnybe került a Mezőkövesd.

Hátrányban a Haladás nagy erőket mozgósított, de helyzeteit nem tudta értékesíteni, míg a Mezőkövesd hiába vezetett gyors kontrákat, nem szerzett újabb gólt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!