Kikapott Pécsen a Haladás

Idegenben sem megy, itthon sem megy, sehol sem megy.
-----

A labdarúgó NB II 9. fordulójában a 3. helyen álló PMFC a 14. Haladást fogadta.

LABDARÚGÓ NB II

9. FORDULÓ

PÉCSI MFC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (0–0)

Pécs, 1200 néző. Vezette: Káprály Mihály (Aradi József, Baghy Csaba).

PÉCSI MFC: Helesfay – Mayer (Gera, a szünetben), Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis Marques-Airosa, a 93. percben), Nikitscher, Kesztyűs, Harsányi (Svedyuk, a szünetben) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

SZOMBATHELYI HALADÁS: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Doktorics (Hursán, a 79. percben), Derekas – Csilus, Rácz (Nyíri, a 86. percben), Csernik (Sipos, a 75. percben) – Borvető (Lencse, a 75. percben). Vezetőedző: Michael Hipp.

Ha a két gárda teljes történetéig visszatekintünk, benne a Pécs dózsás korszakával és az NB I-gyel is, akkor kereken nyolcvanadszor nézett egymással farkasszemet a PMFC és a Haladás, ez egyben 11. NB II-es találkozójuk volt. Ráadásul a pécsieknek egy igen emlékezetes napon: 32 esztendeje ugyanezen a napon értek játszották ezidáig utolsó nemzetközi kupameccsüket, amelyen 2-2-es döntetlent értek el Vfb. Stuttgart a ellen.

A mérkőzést ennek ellenére nem éppen nemzetközi kupahangulatban és tempóban kezdték a mai utódok, az első játékrész főként a 16-osok között passzolgatásról szólt, a nézők így a félidő közepén már saját magukat kezdték szórakoztatni harsány énekléssel és rigmusokkal.

A fordulatot aztán a büntetőből esett találat hozta meg, amelynek nyomán a vendégeknek is nagyobb kedvük támadt a futballozásra, és nyilván az egyenlítésre. A játék ettől kezdve kimondottan pörgősebbé és izgalmasabb vált, mindkét oldalon több veszélyesnek ígérkező támadással, ám vagy a lövések sikerültek végül pontatlanra, vagy a védők és kapusok végezték jól a munkájukat.

Így hát sem az egyenlítés, sem az előny növelése nem sikerült már, a PMFC így megőrizte veretlenségét, és az éllovassal megegyező pontszámmal várhatja a folytatást - tudósít az nso.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!