Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

Tovább "szórakoznak" Király Gáborral

Nem hozott döntést az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága.
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön ült össze az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága, ugyanis a három mérkőzésről eltiltott Király Gábor hozzájuk fordult a Fegyelmi Bizottság döntését követően.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Király Gábort a Ferencváros elleni idegenbeli találkozón állította ki a mérkőzésen eredményt befolyásoló hibák sokaságát elkövető, Karakó Ferenc által irányított játékvezetői hatos.

A 108-szoros válogatott hálóőr több helyütt is elmondta: azon kívül, hogy "les volt", semmi sértő vagy nyomdafestéket nem tűrő kifejezés el nem hagyta a száját. Karakó Ferenc "dicsősége", hogy ő az első játékvezető Király Gábor harmadik évtizedében járó pályafutásának, aki piros lapot mutatott fel neki.

A jegyzőkönyvbe Karakó a "tetű" és "édesanyád" kifejezéseket írta bele. A Fegyelmi Bizottság ez alapján tiltotta el három meccstől a Haladás kapusát. Király fellebbezett, azonban a honlapján megjelentek szerint a csütörtöki tárgyaláson nem született döntés.

Itt ismertették bizonyítékként a játékvezetői headset hangfelvételének akusztikai szakértő által készített vizsgálati jelentését. A szakértői jelentés nem támasztja alá a játékvezetői jelentésben ismertetett, a felelősségre vonás alapjául szolgáló nyilatkozatokat.

2017 áprilisában egy Diósgyőr–Vasas találkozón Lipták Zoltán azzal vádolta meg Kassai Viktor játékvezetőt, hogy rassziszta kifejezéseket használt. Ekkortól rendelték el az MLSZ-ben (ha jók az információk, akkor Csányi Sándor elnök külön előírásának megfelelően), hogy a headseteken hallható szöveget meg kell őrizni. (Az ügyből egyébként per lett, amit a játékvezető nyert meg.)

Tehát a Karakó-Király ügyben is minden bizonyíték rendelkezésre áll, döntés azonban mégsem született. Mivel a fellebbviteli ügy nem halasztó hatályú, Király Gábor biztosan nem állhat Horváth Ferenc rendelkezésére a Diósgyőr elleni találkozón.

Király Gábor még egy kommentet fűzött a tegnaphoz:

Továbbra is kiállok az igazam mellett, és az ügynek biztosan lesz folytatása...

Akik nem tudnak dönteni

Az MLSZ honlapja szerint a Fellebbviteli Bizottsága dr. Szűcs Ernő Péter vezeti. Tagjai: dr. Lassányi Gábor, dr. Tüske Gábor Makray Balázs, dr. Széles Szabolcs, dr. Paulikovics Péter, dr. Perenyei Tamás. A bizottság titkára dr. Ficsor Dániel.

A fő kérdés, hogy miért kell "szórakozni" Magyarország 108-szoros válogatott kapusával? Csak a Karakó-féle "igazság" létezik?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés