Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Marad-e Király Gábor büntetése?

Holnap ül össze a fellebbviteli bizottság. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága első körben csak és kizárólag a jegyzőkönyvnek hitt.
-----

Király Gábor a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésen bravúrt bravúrra halmozott. Büntetőt is fogott, ám egy (azóta sokszor és sok helyütt megállapított) szabálytalan találattal mégis vezetést szerezhetett a bajnoki listavezető. Mindezt szóvá tett a 108-szoros válogatott hálóőr ("Les volt, spori! Les volt!"), amiért villant a sárga lap Karakó Ferenc kezében. "Akkor is les volt!" - mondta Király Gábor, ezért pedig már piros lap járt a FIFA-játékvezetőtől. A jegyzőkönyvbe azonban már az "édesanyád" és a "tetű" kifejezések is belekerültek.

És ez azért lényeges, mert az MLSZ Fegyelmi Bizottsága első körben csak és kizárólag a jegyzőkönyvnek hitt. A bizottság a kapust 3 mérkőzésre eltiltotta. Ezt követően tárgyalást is tartott, ám hiába képviselte jogász is Király Gábort, az eltiltás hatályában maradt.

Király Gábor ezt nem hagyta annyiban, fellebbezett. Információnk szerint a Fellebbviteli Bizottság holnap ül össze. Hogy a grémium súlyosbít, helybenhagy, vagy csökkenti a büntetést, esetleg megszünteti az eljárást, az csak csütörtökön derül ki. Király Gábort nem "hívták meg" az ülésre, azaz a tanács maga dönt.

Mindenesetre a Játékvezetői Bizottságot nem igazán érdekelte, hogy Karakó Ferenc és csapata mennyit hibázott az FTC–Haladás mérkőzésen. A legsúlyosabb hibák (meg nem adott szabályos hazai gól, megadott szabálytalan Fradi-gól, erősen véleményes büntető ítélése, Király Gábor kiállítása) mellett a 86. percig a kétséges szituációk 95%-át a hazaiaknak fújó bíró már a múlt héten is szerepet kapott: Pakson alapvonali játékvezetőként mutogatott "viperával" a kezében...

A Puskás Akadémia elleni mérkőzésen játszott talán eddigi a legjobban Murtaz Daushvili. A grúz középpályás sajnos egykori csapata, a Diósgyőr ellen nem bizonyíthat a hatos pozícióban: összegyűjtötte ötödik sárga lapját, így a sorsdöntő összecsapást legfeljebb a lelátóról követheti.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!