Magyarország esélyei az EURO 2020 megnyerésére – meddig jutnak el, ki lesz a legjobb gólszerző, és még több izgalmas információ

Hosszú évek után Magyarország ezen a nyáron már a második egymást követő Európa-bajnokságán vesz részt.
-----

Az egykori nemzetközi labdarúgó nagyhatalomnak, a magyaroknak 1988 és 2016 között egyetlen nagy tornára sem sikerült kvalifikálniuk magukat, míg végül öt évvel ezelőtt végre kijutottak Franciaországba. Annak ellenére, hogy sokan veszélyesnek minősítették őket, Magyarország a 16 közül a négy játékból vívott mindössze egyetlen győzelemmel esett ki.

Marco Rossi olasz edző a nyáron egy tehetséges csapattal ismét a csúcsra vezette a magyarokat, köztük az RB Leipzig triójával, Gulácsi Péterrel, Orbán Willivel és Szoboszlai Dominikkal. De miután a hírhedt „halálcsoportba” sorsolták őket Portugália, a világbajnok Franciaország és a halhatatlan nehézsúlyú Németország mellett, bátran kijelenthetjük, hogy ez alkalommal nem várnak tőlük sokat.

Dacolhat-e Magyarország az esélyekkel, és életben maradhat-e az F-csoportban, vagy kiszámíthatóan korán fog távozni az európai királyságból?

Nézze meg a bet365 sportfogadás által előkészített esélyeket!

MAGYARORSZÁG EURO 2020-AS ESÉLYEI

Már az is nagy kérés Magyarországtól, hogy kikerüljön az F-csoport aljáról, tehát nem okoz nagy meglepetést, hogy 250:1 esélyt jósolnak nekik az Euro 2020 megnyerésére. Csak Finnországnak és Macedóniának van kisebb esélye (500:1).

Ha arról ábrándozik, hogy felborítják az esélyeket és legalább a csoportból előre lépnek, akkor az sem teljesen elrugaszkodott elképzelés, hogy a csoportkörben aratott egyetlen győzelemmel 9:2 eséllyel az egyik legjobb harmadik helyezett csapattá válnak.

MAGYARORSZÁG POTENCIÁLIS ÚTJA AZ EURO 2020 DÖNTŐBE

Magyarországot az F csoportba sorsolták, amely gyorsan elnyerte a „halálcsoport” nevet, mivel olyan csoporttagokkal ékeskedik, mint a jelenlegi címvédő Portugália, a világbajnok Franciaország, illetve Németország.

Magyarország az Euro 2020 csoportkörét Portugália ellen Budapesten vívja, ezt egy újabb játék követi Franciaország ellen a Puskás arénában, majd utolsó csoportmérkőzésükre a németországi Münchenben kerül majd sor.

Magyarország Euro 2020 csoportköri mérkőzések

június 15: Magyarország - Portugália (GMT 17:00)

június 19: Magyarország - Franciaország (GMT 14:00)

június 23: Németország - Magyarország (GMT 20:00)

Ha Magyarország lesz az F-csoport győztese

 • Ha Magyarország megvalósítaná az elképzelhetetlent és győzne az F-csoportban, ez lenne az útjuk a döntőbe.
 • A legjobb 16: A/B/C-csoport oldalági harmadik helyezett (valószínű versenyzők: Wales, Törökország, Svájc, Oroszország, Dánia, Ukrajna, Ausztria) Budapesten június 28-án.
 • Negyeddöntők: A legjobb 16 csapat 5. mérkőzésének győztese, amelyet a D-csoport második helyezettje (a várakozások szerint Anglia/Horvátország) és az E-csoport második helyezettje játszik egymással (a várakozások szerint Svédország/Lengyelország).
 • Középdöntők: A negyeddöntő győztese az A-csoport győztesével (Olaszország a favorit), a B-csoport győztesével (Belgium a favorit), a C-csoport második helyezettjével (a várakozások szerint Ukrajna vagy Ausztria), vagy az A/D/E/F-csoport oldalági harmadik helyezettjével játszik.
 • Ha Magyarország kvalifikál az F-csoportból

 • Ha Magyarország nem lesz az F-csoport győztese, és csupán csak kvalifikál, mivel a Sky Bet szerint erre csak 5:1 esélyük van, a dolgok sokkal komplikáltabbá válhatnak.
 • A legjobb 16: A D-csoport győztese mérkőzésre, ami lehet Anglia, Horvátország, Skócia, vagy a Cseh Köztársaság Londonban június 29-én kerül sor.
 • Negyeddöntők: A legjobb 16 csapat 8. mérkőzésének győztese, amelyet az E-csoport győztese (Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia) és az A/B/C/D-csoport 3. helyezettje vív egymással (valószínű versenyzők: Wales, Törökország, Svájc, Oroszország, Dánia, Ukrajna és Ausztria).
 • Középdöntők: A negyeddöntő győztese játszik a negyeddöntő 3. mérkőzésének győztesével, amely valószínűleg a C-csoport győztese lesz (a várakozások szerint Hollandia), vagy az A/B-csoport 2. helyezettjével.
 • Ha Magyarország a harmadik helyen végez a csoportjában, és a legjobb harmadik helyezettek közé kerül, akkor a B-csoport győztesével játszana, majd visszakanyarodna oda, ahol akkor lenne, ha megnyerné a B-csoportot (nem is túl bonyolult!). Ez a legrealisztikusabb esélyük az egyenes kieséses szakaszba jutásra.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!