Megszólalt a bank: soha nem volt a Haladás számláján a pénz, amiről Homlok Zsolt márciusban beszélt

Helyreigazítást kér a klubtól az MBH Bank, de ez a kisebbik baj.

Még márciusban adott ki egy közleményt a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft., amit közzé tett saját honlapján, és mi is foglalkoztunk Megint bajban a Haladás, nem tudják kifizetni a februári béreket March 13. 19:23 vele.

Akkor azt írtuk, hogy ismét kritikussá vált a Szombathelyi Haladás pénzügyi helyzete - közölte a klub szerda esti közleményében.

Mint írják, szerdán tuljdonosi egyeztetést tartottak, ahol kiderült, a társaság nem tudta teljesíteni a márciusban esedékes februári bérek kifizetését. A fennálló szállítói és köztartozások pedig veszélyeztetik a 2024/2025 évi licenckérelemben előírt alapfeltételek teljesítését is.

Ez a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet.

A közlemény szerint az egyeztetésen jelen volt Homlok Zsolt, aki a kialakult helyzetet a következő okokkal magyarázta:

 • A Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. érvényes megállapodással rendelkezik a Haladás Marketing Kft.-vel a klub marketing jogainak értékesítésére, a társaság működtetéséhez szükséges bevételek biztosítására.
 • A tavaly novemberben a Haladás Marketing Kft. egy 2024. 06. 30-ig szóló szerződést kötött az SGS Csoporttal 2 millió EUR (mintegy 800 millió Ft) értékben, amely a 2023-24-es szezonhoz szükséges pénzügyi források jelentős részét fedezné.
 • Az SGS Csoport tájékoztatása szerint az általa bizonyítottan 2023 decemberében átutalt összeget az MBH Bank érthetetlen okokból a mai napig nem írta jóvá, ami fizetésképtelenséghez közeli helyzetet teremtett a labdarúgó klubnál. li]

  Mint kiderült, ez a pénz soha nem is volt az MBH-nál, amely most helyreigazítási igénnyel lépett fel a klubnál. Ezt írják:

  MBH Bank - Haladás
  Facebook

  Kíváncsian várjuk a folytatást, bár aki az eddigi történések után abban reménykedett, hogy a klub valahogyan egyenesbe kerül, nagy valószínűséggel csalódni fog.

 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!