Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

NB I és MK: igen. NB II: egyelőre passz

Hogy pályára lép-e még a Haladás ebben a szezonban, az továbbra is kérdéses.
-----

Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy amennyiben a Kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor.

A szövetség a versenyrendszerből kiemelte azt a hármat, amelynek nemzetközi folytatása van. A női és férfi NB I-ben, valamint a férfi Magyar Kupában dönteni kell arról, hogy ki képviselje Magyarországot a nemzetközi kupákban, ezért most első körben ezekkel foglalkozott a szövetség, és határozott a folytatás feltételeiről. Minden más bajnokság sorsáról akkor fogunk dönteni, ha már tisztábban látjuk a járványhelyzet alakulását

– tette hozzá a döntéshez dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára a szövetség hivatalos honlapján.

Mindez azt jelenti, hogy a profi futballt jelentő küzdelemsorozatokból az 50 hátralévő NB I-es mérkőzés és a Magyar Kupa-sorozat (amely az elődöntőknél jár) befejezésre törekszik az MLSZ, a másodosztályról azonban egyelőre nincsen szó.

Korában az újraválaszott Csányi Sándor az NB I-gyel kapcsolatban kijelentette: a jelenlegi állás nem lehet végeredmény - legalábbis a kiesés szempontjából biztosan nem. Azaz, ha nem lesz több mérkőzés, akkor vagy ugyanezzel a 12 csapattal játszák majd le a 2020/21-es szezont, vagy feljuttatják hozzájuk az NB II jelenlegi első és második helyezettjét és 14 együttessel vágnak ki az új kiírásnak. Az NB II-ről ebben a nyilatkozatban (a feljutókon kívül) sem volt szó.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!