Nem bír győzni a Haladás, most Ajkán kapott ki

Rúgott gól nélkül nehezen is menne.
-----

LABDARÚGÓ NB II

32. FORDULÓ

FC AJKA–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (1–0)

Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 800 néző. Vezette: Sipos Tamás (Szabó Dániel, Ring Kevin)

AJKA: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger – Lehoczky, Tóth G. (Tajthy, 72.) – Csizmadia, Sejben (Kenderes, 72.), Gaál B. (Csemer, 85.) – Szarka. Vezetőedző: Kis Károly

HALADÁS: Rózsa – Kállai K., Csató (Devecseri, 34.), Németh Milán, Tarján – Csilus T., Szekér, Doktorics (Holdampf, 62.) – Simut (Kiss B., a szünetben) – Horváth R. (Tóth M., a szünetben), Monori (Lencse, 56.). Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Sejben (30.).

Kiállítva: Devecseri (59.).

Nem hozott helyzetet a meccs eleje, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A folytatásban az Ajka volt aktívabb elöl, egyszer a kapuba is juttatta a labdát, de les miatt nem volt érvényes a találat. A szombathelyiek nem sokat mutattak támadásban, viszont letámadásukkal hatékonyan semlegesítették a hazaiak játékát. Legalábbis az első fél órában, mert a 30. percben egy szép akció végén megszerezte a vezetést az Ajka, Sejben volt eredményes (1-0).

Támadásban maradtak a hazaiak, többször is sikerült a vendégvédelem mögé kerülniük, veszélyesek voltak a pontrúgásaik. Szinte levegőben lógott a második Ajka-találat, azonban 1-0-ás eredménnyel ért véget az első játékrész.

Változtatott a folytatásra a Haladás, ennek ellenére nem igazán változott a játék képe. A vendégek továbbra sem voltak igazán veszélyesek. Az 59. percben ráadásul felborult addigi taktikájuk, hiszen Devecseri kiállítása miatt megfogyatkoztak. A szombathelyi védő rosszul helyezkedett, így csak szabálytalanul tudta megállítani a ziccerben kilépő Szarkát.

Egyenlő létszám mellett is jobb volt az Ajka, így pedig még inkább ellenfele fölé nőtt. Ugyanakkor csak egy gól volt a különbség, a hazaiak hajtottak azért, hogy mielőbb bebiztosítsák sikerüket. Nem volt elég határozott és pontos a kapu előtt a Veszprém megyei együttes, azonban ez most nem bosszulta meg magát. A három pont a házigazdáé lett, megérdemelten - tudósít az nso.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!