Nemcsak az eredmény miatt fájhatott a szíve a drukkereknek a vasárnapi Hali meccs után

Bár még semmi sem biztos, nagyon úgy fest, hogy a csapat most játszott utoljára hazai pályán az NB II-ben. A búcsú viszont nem sikerült olyan méltóra.

Szombathelyiként kicsit fájó szívvel érkezem meg vasárnap délután öt óra előtt a Haladás Sportkomplexum elé. A klub ugyanis nem kapta meg Nem kapott licencet a Szombathelyi Haladás a következő NB II-es szezonra (frissítve) May 10. 14:52 a következő NB II-es szezonra a licencet az MLSZ-től, így valószínűleg ezen a délutánon játssza a csapat az utolsó meccsét – az Ajka ellen - a másodosztályban.

Érkezésemkor már gyülekeznek a szurkolók, elsőre úgy 1000-2000 ember várakozik arra, hogy belépjen a stadionba. Pár perccel később aztán azzal szembesülök: a nagy „tömeg” egyáltalán nem volt akkora, hogy megtöltse a stadiont. Mint később kiderült, összesen 1576-an szurkoltak a Halinak ezen a délutánon.

Haladás Ajka mérkőzés
Mészáros D. Zsolt

Aztán délután ötkor elkezdődik a meccs, amit a hazai csapat egészen ígéretes indít: olyannyira, hogy a 11. percben a Haladás megszerzi a vezetést Nyíri Vince találatával.

De nemcsak a pályán történnek az események. Még a meccs kezdete előtt azt az információt kaptuk, hogy a Hali-szurkolók valamivel készülnek az utolsó hazai meccsre. A B közép már a meccs kezdete előtt elkezdi a hangolódást, aztán a mérkőzés kezdete után rákapcsoltak az ultrák.

Az első félidő ebben a hangulatban telt, és először úgy tűnt, a szünetet követően is marad minden úgy, ahogy korábban. De aztán az Ajka az 58. percben egyenlít. Miközben a csapaton egyre inkább látszik a fáradtság, a szurkolók csak ezt követően lendültek bele igazán a „szurkolásba”.

Haladás Ajka mérkőzés
Mészáros D. Zsolt

Előbb azt skandálta a tömeg, hogy „Homlok takarodj” (ezzel vélhetően a Haladás többségi tulajdonosának üzentek), később pedig azt, hogy „sikkasztó Erzsi Lemondott tisztségéről Szántó Erzsébet, a Haladás ügyvezetője May 10. 17:53 ”. Utóbbit már nem nézhették jó szemmel, a lelátó elé ezután megérkeztek a biztonsági szolgálat munkatársai, akik a meccs végéig ügyeltek arra, hogy ennél durvább dolog ne történjen a maradék 20-25 percben.

Talán ez volt az a pontja a meccsnek, ami komoly izgalmakat tartogatott, és egy kicsit el is vonta a figyelmet a mérkőzésről (a cikk szerzőjéét biztosan).

A meccs vége előtt nem sokkal a szurkolás ellenére is reménytelenné válik a szombathelyiek helyzete. Az Ajka a 85. percben megszerezte második gólját, ezzel átvette a vezetést, a meccset végül a 90+5. percben döntötték el, bár a vendégcsapatnak nem volt nehéz betalálni az üres kapuba. Így lett 1-3 a végeredmény.

A sípszó után a csapat kiáll a szurkolók elé. Eközben az jár a fejemben, hogy valószínűleg ez az utolsó alkalom, hogy a Haladás csapata és a szurkolók hazai pályán egymás szemébe tudnak nézni, ami – legyen az ember fanatikus Hali-drukker vagy sem – megható, és lehangoló.

Haladás Ajka mérkőzés
Mészáros D. Zsolt

A szombathelyi csapat a mostani vereséggel is őrzi az NB II-es tabella 13. helyét. Vagyis papíron bent marad a másodosztályban. Papíron.

A Haladás a szezonban még egyszer, jövő vasárnap lép pályára. Ellenfele a Gyirmót lesz, a csapat idegenben játszik majd.

Azt, hogy miként jutott a klub ebbe a helyzetbe, ebben a cikkünkben Szombathelyi Haladás: nagyobb baj lehet, mint eddig látszott April 19. 09:55 foglaltuk össze.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!