Külföldi válogatott játékosok a Haladásnál

Körülnéztünk a szombathelyi klub történelmében, és összegyűjtöttünk olyan légiósokat, akik hazájuk válogatottjában is futballoztak.

A Haladás már 5 év a másodosztályban szerepel és esélyük nem volt azóta az NB 1-be kerülésre, jelenleg pedig szintén nem tűnik elég erősnek a keretük. Az NB 2-es Haladás meccseket az élő foci eredmények oldalra kattintva élőben lehet követni. A klub azonban élt meg szebb napokat is már, akkor pedig bőven akadtak komoly státuszú játékosok is a csapatnál, ráadásul külföldről is tudtak nagy neveket igazolni.

A valaha volt legnagyobb fogásuk egyértelműen Tommasso Rocchi szerződtetése volt 2014-ben. Az olasz támadó a Lazio csapatában vált legendává, ahol 2004 és 2012 között, több mint 230 meccsen, majdnem 100 gólt szerzett és az Olasz kupát is megnyerte a csapattal. Ezután még tett egy próbát az Interben, de az a váltás nem jött be, így Magyarországra szerződött, ami szintén nem igazán volt sikeres.

Tommasso Rocchi
Vágvölgyi Bálint

Rocchi 17 meccsen lépett pályára Szombathelyen, ezalatt pedig mindössze 3-szor talált csak a kapuba. Pedig a Serie A-ben korábban 4 olyan idénye is volt, amikor legalább 10 gólt felett termelt. Gyorsan ott is hagyta a klubot és Tatabányára igazolt, majd befejezte a pályafutását. Rocchi életéből az olasz válogatottság sem maradt ki, a 2006-2007-es idényben, háromszor kapta meg a lehetőséget.

David Williams nagyjából az egész karrierjét az otthonában, Ausztráliában töltötte, viszont 2014-ben 28 évesen úgy döntött, hogy Szombathelyre igazol és otthagyja a Melbourne City csapatát, ahol több mint 100 meccsen lépett pályára. Neki azért jobban bejött ez a váltás, meghatározó tagja volt a csapatnak, 2 év alatt pedig 66 meccsen 20-szor is betalált.

David Williams
Vágvölgyi Bálint

Williams végül 2018-ban hazatért, jelenleg a Perth Glory labdarúgója. Az ausztrál támadó végigjárta az utánpótlás válogatottakat is, majd a felnőtt csapatban is pályára léphetett kétszer, egyszer 2008-ban, egyszer pedig 2010-ben kapta meg a lehetőséget a nemzeti tizenegyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu