Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Medgyes góljával győzött a Haladás

Rossz sorozatot zártak le a zöld-fehérek, három pont Nyíregyházáról.
-----

Már szombaton elutazott a Haladás Szabolcsba. Nem tarthatott a mieinkkel az eltiltott Bosnjak Predrag, valamint a sérülés után még nem 100%-os állapotban lévő Farkas Balázs sem. Pedig ők tudják, hogy milyen a nyíregyházi lét, hiszen futballoztak piros-kékben. Mátyus János ezúttal a Verpecz – Csilus, Mocsi, Devecseri – Tóth D., Holdampf, Kiss B., Jancsó, Németh Mi. – Tóth M., Medgyes tizenegyet küldte pályára, azaz először volt kezdő a zöld-fehéreknél a tavalyi U19-es bajnokság gólkirálya, Tóth Milán. 

Az eddigi találkozóinkhoz képest teljesen más volt a játék képe. Játszhattunk itthon, játszhattunk idegenben; nyerhettünk, ikszelhettünk vagy kikaphattunk: a meccsek zöme arról szólt, hogy sok-sok Haladás-helyzetet láthatunk, amiből vagy jól jövünk ki (lásd Siófok vagy Szeged), vagy nagyon rosszul (pl. Soroksár vagy Dorog). Most alig volt Hali-helyzet, és egyáltalán nem volt ellenfél-lehetőség. Mi azonban egy klasszismegoldással elhoztuk a három pontot a legkeletibb túránkról. A 43. percben Devecseri ívelte fel a labdát a 16-oson belül helyezkedő Medgyesnek, aki háttal állt a kapunak, de a játékszert így is megszelidítette. Aztán elindult a show: egy testcsel jobbra, egy labdáthúzás balra, (a hazai bekk félidőben jelezte a dokinak, hogy még mindig szédül), és mielőtt az újabb hátvéd érkezett volna, a kapus jobb kezéhez, a rövidbe bombázta a labdát, 0–1. Ebben a leírásban a találkozó összes futballra emlékeztető jelenete benne volt. 

Szünet után a tanácstalan Nyíregyháza nem tudott mit kezdeni velünk. A 30-asunkon húztuk meg a védvonalat, ha pedig felbikázták a labdát a 16-osunkra, akkor a Mocsi Attila vezette védelem stabilon rombolt. A meccs végén úgy tartottuk 2,5 percig a labdát 6 négyzetméteren, hogy közben bedobást, szögletet és szabadrúgást is elvégeztünk, sőt, Rácz egy piros lapot is előrevarázsoltatott a játékvezető zsebéből, amit a spori hazai jobbhátvédnek mutatott fel. 

Hosszú-hosszú idő ismét nyerte a Mátyus-csapat, így egy kicsit nyugisabban készülhetünk a két hét múlva sorra következő Győr elleni hazai mérkőzésre. A mieink a nyolcadik helyre léptek fel a tabellán. 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra