Pihenőjét tölti a Haladás

A vasiak január 3-án kezdik el a felkészülést.

Az előkelő negyedik helyről várja a tavaszi folytatást a Szombathelyi Haladás, amely hat fordulóban az élen is állt a bajnokságban – írja a klub honlapja - Az előzetes várakozást alaposan felülmúlva szerepelt az őszi húsz fordulóban a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek 11 győzelemmel, öt döntetlennel és négy vereséggel, 23 szerzett és 13 kapott találattal, 37 ponttal a negyedik helyen állnak a tabellán.

Mindössze öt ponttal a listavezető DVTK, s néggyel, a még feljutást érő, második helyen tanyázó Vasas - tavasszal mindkét együttes Szombathelyre jön majd. A nyáron kinevezett, szombathelyi születésű vezetőedző, Németh Szabolcs tehát remek munkát végzett, ráadásul a vasiak kapták a legkevesebb gólt a mezőnyben és az első 11 fordulóban nem is találtak legyőzőre. Emellett hat fordulóban is (8., 9., 10., 11., 13., 15) vezették a bajnoki tabellát.

Haladás-FC Ajka NB2 2021
Mészáros D. Zsolt

Németh Szabolcs vezetőedző így tekintett vissza az őszi szezonra a portálon:

„A szezon előtt három célt tűztünk ki: az első nyolcban kell végezni, minél több fiatal beépíteni a csapatba és szerettük volna, hogy minél több szurkoló látogassa a meccseinket - folytatta a tréner. - Az első feltétel teljesült és bátran nyúltunk a fiatalokhoz is, szerintem a másodosztályban nincs még egy csapat, ahol ennyi fiatal jutott szóhoz. Tizenhét, tizennyolc éves játékosokat dobtunk a mélyvízbe. Ami a szurkolókat illeti, habár a koronavírus és a végén már a hideg időjárás sok szurkolót távol tartott, abban bíztam, hogy azért többen kijönnek a meccseinkre. Akik viszont kint voltak, minden tiszteletet megérdemelnek, fantasztikusan hangulatot teremtettek a mérkőzéseken. Ami a játékosokat illeti, a kapuban Rózsa Dániel óriási magabiztosságot adott a csapatnak. Németh Milán és Bosnjak Predrag vezére volt az együttesnek, az állandó győzniakarásuk átragadt társaikra is. Holdampf Gergő ugyan nem futballozik látványosan, de középpályánk meghatározó futballistája és örültem - és persze meg is lepett - hogy Csilus Tamás ennyi gólt szerzett.”

Mindemellett a honlap szavazást hirdetett a szurkolók közül, kit tartanak az ősz legjobb Haladás játékosának. A szavazatukat itt adhatják le.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!