Kezdődik a bajnokság a Halinak

Szombaton a Kaposvár–Nyíregyháza-mérkőzéssel kezdődik az NB II, vasárnap pedig Siófokon lép pályára a Hali. 
-----

141 nap telik el vasárnapig a legutóbbi bajnoki óta: akkor hazai környezetben – ám immáron nézők nélkül – a Békéscsabát fogadta, és verte el 3–1-re a szombathelyi csapat. Most pedig Siófokra utaznak a zöld-fehérek. Ahogy az lenne szokott a Balaton-parton, alaposan kicserélődött a keret. A vezetőedző maradt: ugyanúgy Gál István ül a padon, ahogy az előző bajnokságban. Ő dolgozott korábban Szombathelyen is, Mészöly Géza asszisztenseként. Elhagyta a kék-sárga hajót Beliczky Gergő, Bora György, Jánvári Gábor és Réti Patrik: ők mind a második vonalban találtak maguknak csapatot. Ahogy Csilus Tamás is, aki Szombathelyre került. Ketten tudtak egy szinttel feljebb lépni: Kővári Róbert visszatért a Paksba, és "magával vitte" Lorentz Mártont is. 

Az érkezési oldalon hárman vannak, akik az NB I-ből váltottak Siófokra: Deutsch Bence a frissen feljutott MTK-tól, míg Kecskés Tamás a Paksból. Tömösvári Bálint a Honvédtól kölcsönbe került Siófokra. Leigazolták Polényi Gábort a Békéscsabától, míg többen alacsonyabb osztályból tértek vissza kölcsönszerződés után.  A két csapat összecsapott a felkészülés során: a Haladás egygólos hátrányból fordítva 2–1-re győzött a 45 perces meccsen. Akkor a Balaton-partiak a Hutvágner – Lapos, Izing, Horváth M., Kiss B. – Medgyesi, Tajthy T. – Balogh B., Nikházi, Tömösvári – Elek B. tizeneggyel álltak ki. 

A Siófok főpróbája remekül sikerült: Győrben találkoztak a kissé tartalékos Budapest Honvéddal, és 3–0-ra legyőzték a kupagyőztest. 

A Haladás – és ezt jó leírni – tulajdonképpen nyugodtan készülhet a bajnokságra, az ankéton elhangzottak szerint a középmezőny első fele lehet a realitás a szombathelyiek számára. Persze a szurkoló mindig többet és többet akar, majd vasárnap este meglátjuk, hogyan is sikerül a rajt. Fontos a jó erőbeosztás: egyrészt a várható hőség, másrészt pedig amiatt, hogy a 28 augusztusi nap alatt hét fordulót is lejátszanak a csapatok. Mátyus János csapatát sérülés sem hátráltatja.

A mérkőzést Zám Zsolt vezeti majd, segítői Bede Tamás és Bertalan Dávid, illetve Görög Márió lesznek. A találkozó vasárnap 19 órakor kezdődik. 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!