Hétvégén indul a bajnokság

Nézzük: kik jöttek, kik távoztak a Haladástól.

Szombaton, a Haladás számára 20.15 órakor indul az OTP Bank Liga 2018/2019-es bajnoksága. Egyelőre nincsen pontos információ, de úgy tűnik, hogy a zöld-fehérek Szombathelyi Haladás néven játszanak a bajnokságban. Az elmúlt két esztendőben a Swietelsky névszponzori szerződéssel támogatta a vasiakat, ez pedig olybá' tűnik, a tavaszi szezon végével lejárt.

Már a bajnokság végén tudtuk: az NB I-be visszakerülő MTK visszarendeli a nálunk kölcsönben lévő brazil csatárt, Myke Bouard Ramost. A támadó beírta magát a Hali, főleg a Hali-stadion történelemkönyvébe, ugyanis az első hazai találat az ő nevéhez fűződik. Az NK Osijek ellen ő rúgta az egyenlítő gólunkat (a végén 3–1-re nyertünk). Ugyancsak távozott másik idegenlégiós csatárunk: David Joel Williams 2,5 esztendő után váltott, de egyelőre még nincsen csapata. Az elmúlt években meghatározóvá vált játékosunk volt Stef Wils is. A belga belső bekk felhagyott az aktív futballal. Negyedik számú kapusunk, Lévay Gergely a játéklehetőséghez való jutásért Ausztriába, az SV Stegersbachhoz igazolt. Polgár Kristófra nem tartott igényt a szakmai stáb, ő szabadon igazolhatóvá vált. Medgyes Zoltán kölcsönbe Siófokra került. Az elmúlt év(ek)ben kölcsönbe lévő Angyal Zsolt Újpesten, Tóth Martin Siófokon volt próbajátékon, egyelőre még nincsen megállapodás. Szőke Dániel Nagykanizsára került, Tóth Dávid Kaposvárra, Szellák Soma Dorogra. Az elmúlt félévben az U19-esekkel bajnokságot nyerő Kiss Bence eligazolna, de egyelőre még nem született új kontraktusa.

Az ifi BL-ben induló U19-es csapatból ketten kerültek fel a felnőtt keretbe. A belső védő Bolla Gergő együtt kezdte el az edzéseket a Michal Hipp irányította társasággal, ám úgy tűnik, kölcsönbe kerül, méghozzá Tiszakécskére. A belső középpályás, Kovalovszki Máté is felnőttszerződést kapott, ő a "nagyokkal" készül továbbra is.

Az érkezési oldalon öten vannak. A kieső Vasasból az egyik legstabilabb játékost, a cseh Vít Benest sikerült leigazolni. Beneshez hasonlóan belső védőt játszott a másik kieső Balmazújvárosban Tamás László. Az ő csapattartása volt az ukrán Jurij Habovda: mindhárman már a Haladást erősítik. Ahogy anno Williams leigazolása meglepő volt - de visszanézve a transzferre: nagyon megérte - abban bízunk, hogy ugyanezt mondhatjuk el Emil Lyng szerződtetéséről is. A dán szélső legutóbb Skóciában játszott. A legnagyobb húzás a 63-szoros válogatott, Priskin Tamás legigazolása. A Ferencvárostól kölcsönvett támadó egy évre kötelezte el magát Szombathelyre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!