Hirdetés
Hirdetés

Közönségét vesztette el a Haladás

Teljesen elmérgesedett a viszony.
Hirdetés

A Szombathelyi Haladás 2–1-es vereséget szenvedett a Mezőkövesd csapatától. Tizenkét fordulóval a bajnokság vége előtt - látva a közvetlen riválisok menetelését - már csak matematikai esély mutatkozik a bennmaradásra. A 2019-es első három fordulóban a Hali 1, míg a Kisvárda és a Diósgyőr 7-7 pontot gyűjtött eddig, azaz tovább nyílt az olló, a különbség immáron 14 pont a még vonal felett lévő 10. helyhez.

A szurkolótábor és a vezetőség/csapat között teljesen elmérgesedett a viszony. Még 0–0-nál talán a rossz megoldásai, talán valamilyen félreértés miatt a saját jobbhátvédjét fütyülte ki a Haladás stadionjának hosszanti oldalán lévő szurkolósereg. Rui Pedro találatát követően sem a reménykedés ütötte fel a fejét, hanem rögtön Illés Bélában találta meg a fő bűnöst az ezerfejű. És ez nem változott a meccs végéig. Egy kis ria-ria-hungáriázást és sz*r szlovákiázást leszámítva – egy-egy elmaradhatatlan b*zi egerszegezéssel érezhette azt az 1.930 néző, hogy a legrosszabb következik be egy csapat tábora életében, az apátia. Illés Béla közellenség lett, a pályán lévőkkel pedig annyira elégedetlen a tábor, hogy levetetné velük a Haladás-mezt. További tüntetéshez nem "volt kedve" a szurkolóknak, lélekben már az NB II-re készülnek. Meg arra, hogy a ZTE ne jusson fel...

Apropó nézőszám. A múlt hónap végéig lezárt adatok szerint (amit a Sportstatisztika.Blog.hu publikált) a Szombathelyi Haladás stadionja a 2018/2019-es bajnokság második leglátogatottabb sportlétesítménye. Adott volt egy nagy szurkolótábor, és korábban adott volt egy veretlenségét az új stadionjában sokáig őrző csapat. Úgy tűnik, egy időre mindkettőnek vége.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!