Új igazolások, új remények – Bemutatta új játékosait az újjászervezett Haladás

Az új játékosok annak reményében érkeznek, hogy sikerül visszakerülnie a csapatnak az első osztályba. Gyakorlatilag erről beszélt mindenki a hétfői sajtótájékoztatón.
-----

Hétfő délelőtt bemutatta új játékosait a szombathelyi Haladás. A sajtótájékoztatón Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója elmondta, optimista a következő szezont illetően az új igazolások miatt. Az új játékosok bejelentését egyébként nem véletlenül tették már ilyen korán meg: a csapat célja, hogy minél több idő jusson a felkészülésre az új játékoskerettel.

Az ügyvezető továbbá kiemelte: három éve a csapat az NB II-ben a 17., két éve a 11., az előző szezonban pedig a 6. helyet csípte meg, és nem szeretnének megállni. A cél idén az, hogy a Haladás visszakerüljön az NB I-be.

Mészöly Géza szakmai vezető az átigazolásokkal kapcsolatban elmondta, már a szezon végén felvették a kapcsolatot a kiszemeltekkel, hogy a 6 hetes felkészülési időben össze tudjon kovácsolódni az új csapat.

Fontos volt a kiválasztottaknál a szombathelyi kötődés, akik többsége nagyon fiatal, és annak reményében sikerült őket idecsábítani, hogy „dominálják a másodosztályt”, majd közös erővel sikerüljön visszajuttatni a csapatot az OTP Bank Ligába.

A szakmai vezető szerint a csapategység is fontos, ez látszott az előző szezon első felében, aztán jött egy, Mészöly szerinti „pici hullámvölgy” (volt ez akkor, amikor a csapat elég hosszú ideig tartotta nyeretlenségét mind hazai, mind idegen pályán), de ahhoz, hogy végül a hatodik legyen a Haladás, kellett a szezon végi összetartás. Kritikaként továbbá kiemelte, hiányzott a csapatból a kiegyensúlyozottság, amit mindenképp fejleszteni kell, illetve további erősítésre szorul a hazai pályán való játék is.

Haladás sajtótájékoztató
A szakmai stáb is új erővel vág neki a felkészülésnek.
Mészáros D. Zsolt

Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője a sajtótájékoztató végén egyesével bemutatta az új játékosokat, illetve elárulta, kik távoznak a következő idénytől a csapatból.

Akik érkeznek:

 • Bolla Gergő: belső védő, aki korábban az ND Lendava szlovén csapatnál játszott, onnan tér vissza Magyarországra
 • Borvető Áron: center, a III. Kerületi TVE-től érkezik a csapathoz, ahol házi gólkirály volt a 37 meccsen szerzett 9 góljával.
 • Csernik Kornél: támadó középpályás, aki már megtapasztalta, hogy milyen az első osztályban játszani, hiszen korábban az FTC-nél rúgta a bőrt, ahol 22 meccsen játszott. A csapat később kölcsönadta Soroksárra, a legutóbbi szezont ott töltötte, onnan érkezik a zöld-fehérekhez.
 • Hursán György: középpályás, belső védő, legutóbb Pécsen játszott, de rendelkezik nemzetközi tapasztalatokkal is. Korábban az 1860 München futballcsapatában játszott, onnan jött haza előbb Pécsre, majd Szombathelyre.
 • Mursics Roland: kapus, aki az Illés Akadémián nevelkedett korábban, most a Dorog csapatát hagyja ott a Haladásért.
 • Nyíri Vince: jobb oldali védő, ő is az Illés Akadémián nevelkedett, 2019 után tér vissza Szombathelyre.
 • Sipos Zoltán: támadó középpályás, aki Szolnokról érkezik, ahol a 24 meccsen rúgott 7 góljával az ottani csapat gólkirályának bizonyult.
 • Vanja Zvekanov: A szerb U21-es válogatott tagja Olaszországban nevelkedett, később a Genoa U19-es válogatottjában játszott korábban, de legutóbb a hazájában, az FK Javor-Matis Ivanjica csapatában játszott, előbb a másod-, majd az első osztályban.
 • A csapat oszlopos tagja marad továbbra is Németh Milán csapatkapitány, illetve Bosnjak Predrag, akik meghosszabbították lejáró szerződésüket.

  Haladás sajtótájékoztató
  A hosszabbító, illetve az újonnan érkező játékosok.
  Mészáros D. Zsolt

  Aki távoznak:

 • Tóth-Gábor Kristóf
 • Stieber András
 • Szekér Ádám
 • Holdampf Gergő
 • Monori Norbert
 • Kállai Kevin
 • Guzmics Richárd
 • Rózsa Dániel
 • Pataki Márk
 • és Délczeg Gergely
 • A vezető edző ezután elmondta, a csapat hathetes felkészülése a mai nappal kezdődik, a hétvégéken pedig folyamatosan nemzetközi felkészülési mérkőzéseket játszik majd a Haladás. A negyedik héten a csapat edzőtáborba utazik Ausztriába, Mönichkirchenbe, ahol egy hetet töltenek.

  Németh Milán, a szombathelyiek csapatkapitánya kiemelte, hogy az az álma, hogy hamarosan befejeződő karrierje végére a csapatot sikerüljön visszajuttatni az első osztályba.

  Haladás sajtótájékoztató
  Kattintson a képre a galériához!
  Mészáros D. Zsolt

  A Merkantil Bank Liga (a másodosztály) július 31-én indul, a Haladás még várja a sorsolást, de reménykednek ezzel kapcsolatban a zöld-fehérek.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!