Egymilliárd forintból fejlesztették Király Gábor újperinti sportlétesítményét

Kibővített pályarendszer is várja a csapatokat.
-----

A válogatottsági rekorder, az Újperinten sportlétesítményt építő, és egyesületet létrehozó Király Gábor elmondta, hogy a fejlesztés végösszege egymilliárd forint volt, aminek felét a magyar kormány biztosította. Épült egy ízületkímélő, UEFA szabványméretű műfüves pálya, ráadásul egy kisebb gyakorló focipálya is tartozik hozzá. Az épület ezer négyzetméter alapterületű, körpanorámás, kétszintes. Földszintjén öltözők, emeletén pedig egy nagy közösségi tér kapott helyet, amely egyaránt szolgál „szülői váróként", valamint az edzések előtt és után a sportolók számára a közösségépítés és a kulturált pihenés helyeként is.

Király Gábor a Puskás Stadionban
Király Gábor a Puskás Stadionban
Kovács Dávid

Már annak idején a Hertha BSC játékosaként is gondolkodtam arról, mit fogok csinálni aktív labdarúgó pályafutásom után. Egyértelmű volt számomra, hogy a futballban akarok maradni, nekem ez a környezet jelenti az életet, a focihoz értek a legjobban. Egy olyan intézményt, olyan sportlétesítményt akartam létrehozni, ahol lehet jó körülmények között sportolni, ahol az utánpótlással foglalkozhatok " – idézte a kapust az MTI.

Király Sportlétesítmény átadó
Király Sportlétesítmény átadó
Kovács Dávid

Vági Márton, a MLSZ-főtitkár kiemelte: Király Gábor karrierje során, majd sportvezetőként és vállalkozóként is példaképpé vált, az általa létrehozott szabadidő és sportegyesület, valamint a nevéhez kötődő kapusiskola is bizonyítja, hogy érdemes a nemzetközi színtéren összegyűjtött sportszakmai és gazdasági tapasztalatokat hazahozni és Magyarországon kamatoztatni. „ Elhatározása, hogy minél többet kíván visszaadni annak a közösségnek amely annak idején útjára bocsájtotta tiszteletreméltó és követendő " – mondta.

Király Sportlétesítmény átadó
Király Sportlétesítmény átadó
Kovács Dávid

A Király Sportlétesítmény 15 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Szombathelyen. A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező válogatott kapus önerőből hozta létre a sportcentrumot azzal a céllal, hogy az újperinti városrészen élőknek méltó sportolási lehetőséget biztosítson. Ez a hazai pálya a kezdetektől a Viktória NB I-es női labdarúgócsapatának, a helyi Újperint SC-nek, a Király Sportegyesületnek és jelenleg már a Grundball FC utánpótlás klubnak is otthona. A létesítmény rendszeresen otthont ad nemzetközi mérkőzéseknek, női Európa-bajnoki selejtezőknek, valamint évi nagy rendezvénye az NB I-es csapatoknak kiírt Király Kupa felkészülési torna.

Király Sportlétesítmény átadó
Király Sportlétesítmény átadó
Kovács Dávid
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!