Vége a felkészülésnek, vasárnap rajtol a labdarúgó NB II tavaszi szezonja

A Haladás vasárnap 13 órakor az ETO FC Győr otthonában lép pályára.
-----

A téli felkészülés végére értek a tabella negyedik helyén tanyázó zöld-fehérek, vasárnap már folytatódik az NB II.-es bajnokság – írja a klub honlapja – a csapattól télen öten távoztak: Tóth Dávid Kecskemétre, Mocsi Attila a ZTE-hez, Romic Danijel Budafokra igazolt, távozott Hegedűs Márk, míg Debreceni Zalán tavasszal kölcsönben Nyíregyházán szerepel. Érkezett Csató Martin (Vasas), Liviu Antal (UTA Arad), Lencse László (Gyirmót).

Haladás-FC Ajka NB2 2021
Mészáros D. Zsolt

A zöld-fehérek öt felkészülési mérkőzést vívtak télen, Zsámbékon (megyei I. osztály) 4-1-re, a Nagykanizsa (NB III.) ellen 5-0-ra, míg a horvátországi edzőtáborban az NK Aluminij (szlovén I. osztály) ellen 2-2-re végeztek, az NK Osijektől (horvát I. osztály) 3-1-re kikaptak, az Olimpija Ljubljana (szlovén I. osztály) ellen 3-2-re nyertek.

Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője a honlapnak nyilatkozott:

- Január 3-án kezdtük a munkát, négyhetes felkészülésen vagyunk túl, az eltervezett munkát elvégeztük, a játékosok végig fegyelmezetten, elszántan és motiváltan dolgoztak. Sajnos sérülések és betegségek nehezítették a munkát, a napokban például csak 14-en, 15-en tudtunk edzeni. Az edzőmeccsek eredményeivel elégedett vagyok, a horvátországi edzőtábor pedig remekül sikerült. Olyan erős csapatok ellen játszhattunk, akik ellen lemérhettük, hol tartunk, ezekből a meccsekből tudtunk tanulni. Voltak hibák, de volt sok jó dolog is. Tetszett, ahogy mind a három meccsen próbáltunk futballozni: szépen felépítettük támadásainkat, az utolsó két meccsen pedig a csapatvédekezés is rendben volt. Emellett valamennyi összecsapás kimondottan jó tempójú volt. A négyhetes felkészülés során a fizikai felkészítésen túl a megfelelő koncentrációra és a támadójáték javítására fektettük a fő hangsúlyt. De teljesen mindegy, hogy most mit mondok, nem az edzőmérkőzéseken, hanem majd a bajnoki meccseken dől el minden. A puding próbája az evés.

Haladás-FC Ajka NB2 2021
Mészáros D. Zsolt

Az érkező játékosokról ezt mondta a vezetőedző:

- Csató Martin belső védő, hosszabb kihagyás után, sérülésből tért vissza, voltak jó dolgai a felkészülési mérkőzéseken, szép lassan formába lendül - jelezte a tréner. - Liviu Antal nagyon képzett, intelligens játékos, jó döntéseket hoz, egyelőre erőnléti problémákkal küzd - támadó középpályásként és támadóként egyaránt bevethető. Lencse László vérbeli csatár, azt várom tőle, hogy vele hatékonyabbá váljon a támadójátékunk. Az edzőmérkőzéseken jól kivette a részét a támadásokból, jól tartotta meg a felpasszolt labdákat, gólhelyzetbe került, és gólt is szerzett. Ami a tavaszi célokat illeti, ezek nem változtak: az első nyolcban kell végeznünk, emellett minél több fiatalt szeretnék beépíteni az Illés Akadémiáról.

A Haladás a tavaszi rajton vasárnap 13 órakor az ETO FC Győr otthonában lép pályára – összegez a haladas.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!