Van olyan próbajátékos, aki meggyőzte Mészölyt

Hat új arc bizonyított az elmúlt héten a Szombathelyi Haladásban. Frissítve: Alcibiade is aláírt.

Több játékos is próbázott az elmúlt héten a Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál. A hét elején csatlakozott a csapathoz a cseh csatár Pavel Fort, a védekező középpályásként bevethető horvát Ante Batarelo, az elefántcsontparti Patrick Vouho, valamint érkezett a Pakstól Tamási Zsolt, az elmúlt idényben Ajkán játszó Németh László, illetve a Szegedtől elköszönő Szlobodan Markovics.

A belga testvérpár, Thomas és Stef Wils már aláírt, csakúgy, mint a DVTK-tól búcsúzó Gosztonyi András. Mint azt a Rangadó.hu Mészöly Géza vezetőedzőtől megtudta, jelenleg is értékelik a játékosok teljesítményét, volt, aki kifejezetten jó benyomást tett a szakvezetőre, de az is körvonalazódhat, hogy kire nem számítanak a folytatásban.

– Most fogjuk értékelni, eldönteni, hogy milyen benyomásokat szereztünk a próbajátékosokról az elmúlt héten. Erre pont jó volt a Király Kupa, hiszen éles helyzetben láthattuk a játékosokat. A horvát középpályás, Ante Batarelo játéka abszolút tetszett, jó benyomást tett ránk, a hét elején véglegesítjük, hogy tudja-e erősíteni a keretünket. Németh Lászlóról és Szlobodan Markovicsról úgy éreztük, hogy vannak ilyen típusú játékosaink. Jól teljesítettek, de még így is csak azonos teljesítményt tudtak nyújtani, mint a mi labdarúgóink, mi viszont mindenképpen azt szeretnénk, hogy olyan játékos kerüljön ide, amilyen tudású jelen pillanatban nincs a keretben. Tamási Zsoltról csak jókat tudok mondani, jó benyomást tett rám, jól teljesített, de szintén olyan kategória, hogy éppen Nagy Patriknál vagy Iszlai Bencénél nem mutatott jobbat – mondta Mészöly Géza.

Patrick Vouho aligha lesz a Haladás játékosa
Vágvölgyi Bálint

Pavel Fort és Patrick Vouho is próbázott. A cseh támadó felkeltette a szakmai stáb érdeklődését, az elefántcsontparti játékos viszont kevésbé volt meggyőző.

– Patrick Vouho annyira nem tetszett, túl statikus volt, úgy láttam, van rajta pár kiló felesleg is, ő nem győzött meg arról, hogy maradni tudjon. Pavel Fort más helyzet, ő mind az edzéseken, mind a mérkőzésen mutatott olyan dolgokat, ami azt mondatja velem, hogy olyan típusú játékos, mint ő, jelen pillanatban nincs a keretben, de megpróbálunk még más játékosokat is szemügyre venni. Azért is gondoljuk még át a próbajátékosok sorsát, mert nagyon fontos a külföldi és a magyar játékosok személye a bajnokságban. Ezt gondolom át most én is. A kollégákkal, vezetőkkel is megbeszéljük a tapasztalatainkat, összevetjük a játékosokat, és együtt hozzuk meg a végleges döntést. Ez a hét elejének feladata lesz.

Múlt héten jelent meg a hír a Bp. Honvéd honlapján , hogy a Haladás élt opciós jogával, és leigazolta Raffaele Alcibiadét. A játékos azonban a Király Kupán sem tűnt fel a zöld-fehéreknél, így joggal adódik a kérdés: „De hová tűnt Raffaele Alcibiade?”

– Ő nem fog csatlakozni a Hali keretéhez, megmondom őszintén, nem tudom, hogy kitől származhat ez az információ. Nem is láttam őt a felkészülés alatt, nem készül a Haladással.

Frissítve: Alcibiade mégis a Haladásban

A klub hivatalos honlapján Tóth Miklós ügyvezető beszélt a legfrissebb fejleményekről, illetve arról is, hogy ellentétben a korábbi hírekkel, Raffaele Alcibiade mégis a Haladás játékosa lesz, aláírta egyéves szerződését.

– Németh Lászlóra, Tamási Zsoltra, valamint a szerb Szlobodan Markovicsra és az elefántcsontparti Patrick Vouhora nem tart igényt a szakmai stáb, Ante Batarelóról és Pavel Fortról viszont még nem döntöttünk – mondta Tóth Miklós, a zöld-fehér klub ügyvezető igazgatója. – Ugyanakkor a tavasszal kölcsönben nálunk futballozó Raffaele Alcibiadét megvásároltuk a Bp. Honvédtól, a védő egy évre aláírt. Ami az esetleges távozókat illeti, Radó Andrásért magyar és külföldi klubok is érdeklődnek – csapatneveket azonban nem szeretnék mondani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!