Ismét napirenden a Rohonci úti stadion megvásárlása

A szombathelyi közgyűlés múlt hónapban levette napirendről, most azonban a polgármester és Németh Kálmán alpolgármester ismét előterjeszti a MÁV ingatlanok, köztük a Haladás pálya megvásárlására tett indítványát. A Haladás szurkolók közben gyűjtik az aláírásokat.

A Rohonci úton maradna a Haladás otthona

1920-tól kapott helyet a Rohonci úton a szombathelyi labdarúgó klub. Erre a 90 éves hagyományra tekintettel, továbbra is ezen a helyszínen képzelhető csak el a sportot szerető lakosság szerint a város első számú labdarúgó csapatának otthona. A Haladás Szurkolói Kör a napokban aláírásgyűjtő akcióba kezdett, kifejezve egy korszerű stadion iránti igényét, természetesen a jelenlegi helyszínen. Ez a társadalmi igény is megerősítheti önkormányzatunk szándékát az ingatlanok megvásárlására – áll az önkormányzat honlapján megtalálható előterjesztésben.

De kiderül az is, hogy a város céljai között szerepel egy magyar és nemzetközi előírásoknak megfelelő stadion felújítása. Egy már elkészült felújítási tervezet szerint a legszükségesebb részleges felújítás 600 millióba kerülne. De a végső cél egy 15.000 férőhelyes, minden igényt kielégítő stadion létrehozása.

Az indítványban szerepel az is, hogy amennyiben a Kenderesi úti ingatlant a fejlesztési terveknek megfelelően értékesíti a város, akkor az azt jelenleg használó csapatok munkájukat majd a Herman Ottó Szakképző Iskolában és – a zsúfoltságot elkerülendő - a Király Sportlétesítményben folytathatnák.

A MÁV-nak kell rendezni a vitás kérdést

A polgármester a közgyűléstől azt kéri, hogy mivel a MÁV a hosszúra nyúlt tárgyalások során érdemi lépéseket nem tett, rendezze a Novák és Novák Zrt. által épített kondicionáló terem jogi helyzetét, és kérjék fel a vasút társaságot, hogy az adásvételi szerződés elfogadását követően, a közbeszerzési eljárás lefolytatásáig tisztázza a kérdést.

Az üzemeltetés is megoldott lenne

Az indítvány tisztázza az üzemeltetés kérdését is ebből kiderül, hogy a Vagyonhasznosító Zrt. végezné azt.

A Haladás VSE kezelésében lévő MÁV ingatlanok megvétele esetén az ingatlanok kezelését a Szombathelyi Vagyonhasznosító Zrt. végezné. Az adásvételi szerződés szerint a vevő SZOVA Zrt. és az Önkormányzat egyetemleges kötelezettséget vállalnak arra, hogy amíg a HVSE látja el az ingatlanok üzemeltetését, annak szerződésben rögzített és igazolt üzemeltetési költségét megfinanszírozza. Az ingatlanok üzemeltetésének finanszírozása nem azonos a sportszervezet működésének finanszírozásával – szól az ide vonatkozó passzus.

A kötvényekből finanszírozná a város a fejlesztést

Amennyiben a közgyűlés a fejlesztési elképzeléseket - melyek nemcsak a Haladás pályára, hanem a Kenderesi úti edzőpályákra és az úgynevezett Cirkusz térre is érvényesek - tudomásul veszi, akkor a SZOVA Zrt. ennek ismeretében megkéri az OTP Bank Zrt.-től a kötvény felhasználásához szükséges hozzájárulást.

Az indítványt teljes terjedelmében ide kattintva olvashatják.

A közgyűlést jövő héten csütörtökön tartják és a MÁV ingatlanok megvásárlásának ügyét nyílt ülésen való tárgyalásra javasolta a polgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Tovább folytatódik az aláírásgyűjtés a Haladás stadionért

A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának szurkolói aláírásgyűjtést szerveznek, hogy a város vásárolja meg a Rohonci úti stadiont. Keringer Zsolttól, a Haladás Szurkolói Kör elnökétől megtudtuk, hogy már körülbelül 1000-ren írták alá a kezdeményezést.

Téma: a Rohonci úti stadion megvétele

Napok óta nincs más téma a Szombathelyi Haladás szurkolói között, mint az, hogy a közgyűlés csütörtöki ülésén miként dönt a Rohonci úti stadion megvásárlásáról. Az előzetes nyilatkozatok alapján a képviselőket megosztja a kérdés. A ma Hali TV-ben ez lesz a téma.

Szombathelyé lesz a Rohonci úti stadion, vagy sem?

Ezt kérdezgették egymástól a mai Ligakupa mérkőzésen is a Haladás szurkolói. A helyzet az, hogy a MÁV és a város megegyezett egymással, vannak azonban politikusok, akik halasztanák a dolgot és nem vásárolnák meg az ingatlant.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!