Magabiztosak és titokzatosak a svédek

Bár az Elfsborg 3-0-ra nyerte a párharc első meccsét, edzőjük Magnus Haglund titokzatos, nem árulta el kezdőcsapatát. Az edzés után a svédek egyik kulcsjátékosával, Stefan Ishizakival is beszélgettünk.
-----

Jó hangulatban telt az Elfsborg szerda esti edzése. A svédek közel másfél órán át tréningeztek a Rohonci úti stadionban. Érdekesség, hogy nem az egész pályát, hanem annak csak a székház felőli oldalát használták. A programban bemelegítő futás, cicázás, sok passzos játék, végül pedig kapura lövés szerepelt.

A lelátón körülbelül tucatnyian foglaltak helyet, akadtak svédek is, ők vagy szponzorok, vagy a klub alkalmazottai voltak.

Magabiztos svédek

Furcsa volt, hogy amíg Magyarországon sok edzővel csak harapófogóval lehet interjút készíteni, addig az Elfsborg edzője, Magnus Haglund a tréning után készséggel állt rendelkezésünkre, mi több, önként állt munkatársunk elé, mondván van-e kérdése a holnapi meccsről. Ez persze nem meglepő, hiszen náluk az ilyesmi szerződésbe van foglalva.

Elfsborg edzés
Elfsborg edzés
Horváth Balázs

– Kíváncsian várom a találkozót, izgalmas összecsapás elé nézünk. Biztos vagyok benne, hogy a Haladás hazai pályán jobb játékra képes, mint idegenben. Mindenre felkészültünk, többféle forgatókönyvet is készítettem, de alapjában véve hasonló játékot szeretnénk játszani, mint múlt héten Borasban. Sokat szeretnénk járatni a labdát, elsősorban ráerőltetni akaratunkat az ellenfélre. Azt hiszem, ez a 3-0-s előny elég ahhoz, hogy továbbjussunk, de szeretnénk holnap is egy jó meccset játszani és persze nyerni. Egyébként rendkívül meg vagyok elégedve a körülményekkel. Remek talajú a pálya, jó a szállásunk, kellemes az időjárás, egyszóval minden passzol ahhoz, hogy holnap egy jó meccsen továbbjussunk. Természetesen összeállt már a fejemben a kezdőcsapat, ezt azonban maximum csak pár órával a kezdés előtt fogom megosztani a nyilvánossággal – mondta Magnus Haglund.

Ishizakiék Szombathelyen is gólt rúgnának

Stefan Ishizaki Borasban ugyan csereként állt be, ám egy góllal és egy gólpasszal eldöntötte a találkozót.

– Nekünk tulajdonképpen a döntetlen is jó eredmény, sőt legrosszabb esetben akár 2-0-ra is kikaphatunk. Szóval nem számít az sem, ha veszítünk, csak észnél kell lennünk. Mindenképpen tovább akarunk jutni. Tudjuk, hogy a Haladás ezúttal többet fog támadni, mint legutóbb, de ha azt a játékot tudjuk hozni holnap is, mint múlt héten Borasban, akkor nagy gond már nem lehet. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, és persze nagy hangsúly lesz a védekezésünkön. Ha gólt tudnánk rúgni, akkor a Haladásnak már ötöt kéne a továbbjutáshoz, azt pedig már szinte lehetetlennek tartom – mondta honlapunknak az edzés után Ishizaki.

Tóth Miklós manager igazgatótól megtudtuk, az albán ellenőr, Bujar Kasmi mindent rendben talált. Információink szerint egyébként a meccsre közel 20-30 svéd szurkoló várható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Csodára fel, Halista fiúk!

Sokan azt mondják, itt már csak kuruzslók, Uri Geller tanítványok segíthetnek a Haladáson az Elfsborg elleni párharc előtt. Csertői Aurél vezetőedző és Molnár Balázs, a gárda játékosa viszont egy tisztességesen harcoló csapatot ígér. Akkor pedig bármi előfordulhat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!