Rend és fegyelem - na meg nyugat-európai futballkultúra

Csak kapkodtuk a fejünket a Haladás Sportkomplexum avatásán. 15,6 milliárdra csak egy államtitkár jutott.
-----

Szerdán szinte az egész város Haladás-lázban égett. Régen volt ilyen az biztos! Utoljára talán akkor, amikor Bíró Péter távozása után saját fiatalokkal kiállva visszakerült a csapat az NB1-be, majd azonnal az első idényben bronzérmet szerzett. Szerethető csapattal és saját nevelésű játékosokkal álltunk fel - a srácokat mindenki ismerte, mindenki drukkolt nekik. De félre a nosztalgiával!

Stadionavató ünnepség a Haladás Sportkomplexumban
A hangulatra nem lehetett panasz
Vágvölgyi Bálint

9,6 milliárdról indult, aztán 15,6-nél állt meg a Haladás Sportkomplexum építésének költségvetése. De még a 6 ezer millió forintos drágulás ellenére is nagyon tetszik mindenkinek a stadion. Nem is csoda! Az átlag emberi elme talán pár tíz millió forint jelentését tudja befogadni - onnan már csak számok vannak, amikhez nem tudunk reális értéket csatolni. Nem is ez a lényeg, hanem, hogy végre mindenki megnézhette belülről is, hogy milyen lett a stadion - "AZ ARÉNA", a szombathelyi futball szentélye.

Stadionavató ünnepség a Haladás Sportkomplexumban
A stadiont a történelmi egyházak képviselői meg is áldották
Vágvölgyi Bálint

Bizony nem kell fukarkodnunk a jelzőkkel! Pazar, mesés, modern, nyugat-európai. Mintha kiszakadtunk volna a kátyús utak, a lepusztult kórházak és a lyukas szociális háló jól ismert hazai miliőjéből. Inox hulladéktárolók, modern bútorzatú büfé és kényelmes székekkel ellátott lelátók.

Stadionavató ünnepség a Haladás Sportkomplexumban
Volt egy óriási oroszlán (?) is
Vágvölgyi Bálint

Sokan voltak kíváncsiak a megnyitóra, amire információink szerint 60 millió forintot költöttek el. Bár állítólag 1.500-2.000 ingyenjegyet is elosztogattak, a stadionban mégsem volt teltház. Nulla forintos jegyet mi magunk is láttunk - tehát némi alapja egészen biztosan van a pletykának.

Stadionavató ünnepség a Haladás Sportkomplexumban
A legio is felvonult
Vágvölgyi Bálint

Sok változással kell szembenéznie annak, aki az új stadionba megy meccset nézni. Nincs átmászkálás az egyes lelátórészek között. Vagyis mindenki csak abba a szektorba tud bemenni, ahová a jegye szól. Ha a szektorba bevezető forgókapun egyszer valaki bement, akkor ha ki szeretne menni, visszajutni már nem fog.

Stadionavató ünnepség a Haladás Sportkomplexumban
Artisták a labdával
Vágvölgyi Bálint

Ám térjünk a lényegre, a megnyitóra! Puskás Tivadar polgármester ajándéknak nevezte a stadiont a jó viselkedésért. Hende Csaba parlamenti képviselő apjáról mesélt, aki annak idején a Haliban futballozott. A kormányt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár képviselte. Érdekes, hogy bár a stadion építési láz Orbán Viktortól ered, a miniszterelnök végül nem jött el az avatóra.

Sebaj! Azért mi így is megvoltunk. Volt itt legios felvonulás, Ataru-dobosok, óriás oroszlán, táncosok, és eljátszott három dalt a Soulwave is. Az egyébként telitalálat volt, hogy ahogy a vasi zenekar élőben játszotta a Shape of you-t, közben pedig erre nyomták a táncos lábúak.

Az avatómeccsen a Haladás az Eszékkel játszott. Bár az első gól az Eszéké volt, végül a hazaiak győztek A gálameccsen hozta a kötelezőt a Haladás 2017. November 08. 22:40 .

Stadionavató ünnepség a Haladás Sportkomplexumban
Homlok Zsolt és felesége a VIP-ben
Vágvölgyi Bálint

Közben a VIP-szektorban pedig ragyogó szemmel nézte végig a meccset Homlok Zsolt és felesége, Mészáros Ágnes. A pár egyik fele a Haladás VSE elnöke, a másik pedig az Eszék tulajdonosának lánya. Ez a stadion tényleg a/egy családé...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!