Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

Utcát neveztek el Szarka Zoltánról

Szombathely első olimpiai bajnokáról nevezik el az Illés Akadémiára vezető utcát.
Hirdetés
Hirdetés

A csütörtöki szombathelyi közgyűlés előterjesztéseiből kiderült, hogy az Illés Sport Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kóbor László, valamint Illés Béla akadémiaigazgató azzal a javaslattal élt Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése felé, hogy az akadémiára vezető utat Szarka Zoltánról nevezze el.

Szarka Zoltán (1942–2016)
Mészáros Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Szombathely első olimpiai bajnoka volt Szarka Zoltán. Az 1968-as mexikóvárosi olimpián győzedelmeskedő csapat tagjaként mondhatta el ezt magáról. Az akkori szabályok értelmében csak az kaphatott az érmekből, aki pályára lépett: a kapus a Japán elleni elődöntőben állt a gólvonalon, a mieink 5–0-ra győztek. A Haladás legendás kapusaként 245 találkozón védte a zöld-fehérek hálóját a magyar első osztályban: 1962 és 1979 között játékosként, ezt követően pedig edzőként szolgálta szeretett klubját, és éveken át az Illés Akadémián is oktatta a kapusnövendékeket. 2012 óta Szombathely Megyei Jogú Város Díszpolgára, 2016-ban hunyt el.

A javaslat kitért arra, hogy Szarka Zoltánt gazdag pályafutása és példamutató életútja Szombathelyhez és a szombathelyi labdarúgáshoz kötötte, így méltó tisztelgés lenne emléke előtt, ha a labdarúgó akadémiára vezető út az ő nevét viselné.

A közgyűlés tegnapi egyhangú döntése alapján a közterület elnevezéséről szóló előterjesztést elfogadta, így az Arany-patak melletti közutat Szarka Zoltán utcának nevezte el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés