Javuló formában a Haladás! Jövőre akár már öten is dolgozhatnak!

Hétvégén disznóvágással lazítottak a focisták Söptén. A családias művelettel emlékeztek meg a felkészülés közepéről.

Söpte. Balra el, ahogy beérsz – adják egymásnak az egyértelmű utasítást a Szombathelyi Haladás labdarúgói. Mindenki odatalál. Aztán megjön Rózsa is. A kapusok mindig külön utakon járnak. Szíve szerint mindenki menne már a szomszédba – ott lakik a disznó –, de naná, hogy előbb be kell menni egy kicsit, egy „kicsire”. Ez már csak ilyen egy disznóvágáson. A hagyományt tisztelni kell.

Nézd meg galériánkat!
Nézd meg galériánkat!

Aztán kettesével – éppen csak nem kézen fogva – elindul a menet a szomszédba. Tiszta osztálykirándulás. Andorka megy elől, de Balassa is előre megy. Meccsen ilyenkor fejelni szokott. Most a coca jobban járt, hagyományos úton érte utol a kaszás. Tényleg, a disznónál a vágás a természetes halál.

Nézd meg galériánkat!
Nézd meg galériánkat!

A Haladás-játékosok elsősorban a disznó farának lefogásába jeleskednek. Sikerrel. Nagy Gabi és Andorka megragadja a disznó hordágyat. Ma már ilyen is van. Csapatfotó is készül.

Andics doki, a csapat orvosa is a szorgalmasak közé tartozik. Andorka is jó ütembe mozog a disznó és a belső helyiség között. Vannak persze lustábbak is. Na nem olyanok, akik végig dolgoznak.

Persze a helyi erő sokat segít, de Finta is jól vágja a tokaszalonnát. Jó a kézügyessége, reménykedünk benne, hogy lassan lábbal is bizonyít. Nagy Gáborról ki hinné, hogy specialista?

Nézd meg galériánkat!
Nézd meg galériánkat!

A disznó lassan atomjaira hullik, mint a Lombard fennállása óta tette azt legalább százszor. Mindenki nézi egy picit, aztán többnyire egy fúj kíséretében odébb áll a teljes középpályás sor. A fúj ismét előjön a reggelinél, hiszen egy kicsit meleg a máj. Itt már mindenki aktívabb. Nem csoda. Rövid vita, hogy kell-e vörös hús a sportoló szervezetének, vagy sem. Nem oszt nem szoroz senki. Lassan indulnak a kártyapartik is. A póker az nagyon megy.

Nézd meg galériánkat!
Nézd meg galériánkat!

Lassan már itt az ebéd is. „Ketten” gyöngyöznek, a húsleves és a homlokok. Aztán jön a főtt hús és a szokásos zrika is. Hétfőn mérlegre állsz! – tréfálkoznak a játékosok. A disznónak már se híre, se hamva. Fő a kondérban a disznósajt. A játékosok békésen kártyáznak, persze a foci is szóba kerül, meg a tizenegy pont is. Meg persze az is, hogy miben különbözik egy NB I-es és egy NB II-es csapat disznóvágása egymástól?

Jövőre kiderül…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu