Javuló formában a Haladás! Jövőre akár már öten is dolgozhatnak!

Hétvégén disznóvágással lazítottak a focisták Söptén. A családias művelettel emlékeztek meg a felkészülés közepéről.

Söpte. Balra el, ahogy beérsz – adják egymásnak az egyértelmű utasítást a Szombathelyi Haladás labdarúgói. Mindenki odatalál. Aztán megjön Rózsa is. A kapusok mindig külön utakon járnak. Szíve szerint mindenki menne már a szomszédba – ott lakik a disznó –, de naná, hogy előbb be kell menni egy kicsit, egy „kicsire”. Ez már csak ilyen egy disznóvágáson. A hagyományt tisztelni kell.

Nézd meg galériánkat!
Nézd meg galériánkat!

Aztán kettesével – éppen csak nem kézen fogva – elindul a menet a szomszédba. Tiszta osztálykirándulás. Andorka megy elől, de Balassa is előre megy. Meccsen ilyenkor fejelni szokott. Most a coca jobban járt, hagyományos úton érte utol a kaszás. Tényleg, a disznónál a vágás a természetes halál.

Nézd meg galériánkat!
Nézd meg galériánkat!

A Haladás-játékosok elsősorban a disznó farának lefogásába jeleskednek. Sikerrel. Nagy Gabi és Andorka megragadja a disznó hordágyat. Ma már ilyen is van. Csapatfotó is készül.

Andics doki, a csapat orvosa is a szorgalmasak közé tartozik. Andorka is jó ütembe mozog a disznó és a belső helyiség között. Vannak persze lustábbak is. Na nem olyanok, akik végig dolgoznak.

Persze a helyi erő sokat segít, de Finta is jól vágja a tokaszalonnát. Jó a kézügyessége, reménykedünk benne, hogy lassan lábbal is bizonyít. Nagy Gáborról ki hinné, hogy specialista?

Nézd meg galériánkat!
Nézd meg galériánkat!

A disznó lassan atomjaira hullik, mint a Lombard fennállása óta tette azt legalább százszor. Mindenki nézi egy picit, aztán többnyire egy fúj kíséretében odébb áll a teljes középpályás sor. A fúj ismét előjön a reggelinél, hiszen egy kicsit meleg a máj. Itt már mindenki aktívabb. Nem csoda. Rövid vita, hogy kell-e vörös hús a sportoló szervezetének, vagy sem. Nem oszt nem szoroz senki. Lassan indulnak a kártyapartik is. A póker az nagyon megy.

Nézd meg galériánkat!
Nézd meg galériánkat!

Lassan már itt az ebéd is. „Ketten” gyöngyöznek, a húsleves és a homlokok. Aztán jön a főtt hús és a szokásos zrika is. Hétfőn mérlegre állsz! – tréfálkoznak a játékosok. A disznónak már se híre, se hamva. Fő a kondérban a disznósajt. A játékosok békésen kártyáznak, persze a foci is szóba kerül, meg a tizenegy pont is. Meg persze az is, hogy miben különbözik egy NB I-es és egy NB II-es csapat disznóvágása egymástól?

Jövőre kiderül…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu